Моуриньо: Във футбола трябва да има таймаути


Моуриньо: Във футбола трябва да има таймаути
Снимка: Getty Images/Guliver

1844 0

Жозе Моуриньо си мечтае във футбола да бъдат въведени технически паузи на играта по желание на треньорите, които да използват това, за да оптимизират тактиката на своя отбор по време на двубоя.

Според мениджъра на Челси от това ще спечелят най-много феновете на спорта, защото ще се получават много повече обрати. Това, което провокира тази идея на Моуриньо, е последният мач на тима му срещу Лестър, в който Челси изигра трагично първо полувреме и чак след почивката се мобилизира, за да спечели с 2:0.

"Футболът е много бавен по отношение на смяната на правилата. Колко години трябваше да чакаме за въвеждане технологията на голлинията, за третата смяна. Надявам се все още да съм във футбола, когато дадат възможност на треньорите да спре играта по веднъж през първото и второто полувреме, защото това ще направи футбола много по-добър" - коментира Специалния, цитиран от "Мирър".

Португалският специалист даде за пример спиранията на играта за почивки за вода по време на световното първенство и смята, че идеята може да се разшири.

"Представям си, че срещу Лестър щях да спра мача в десетата минута! Щеше да е интересно. На световното първенство съдията спря мача за почивка за вода и Луис ван Гаал смени системата на тима си и успя да спечели мача. Така че може би един ден и аз ще имам шанс да спра мача веднъж през първото и веднъж през второто полувреме" - завърши Моуриньо.

 

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички