Моуриньо в типичния си стил: Не е моя вината, че надвих Гигс за поста


Моуриньо в типичния си стил: Не е моя вината, че надвих Гигс за поста
Снимка: Getty Images

1113 0

Новият мениджър на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо заяви, че той не стои зад раздялата на „червените дяволи“ с Райън Гигс, а легендата напуска „Олд Трафорд“, защото не му е предложен треньорският пост.

Първата работа на Моуриньо в Юнайтед

Гигс напусна Юнайтед в събота след 29 години вярна служба, отказвайки се от поста помощник-треньор, за да получи шанса да бъде мениджър някъде другаде.

Моуриньо изгони легендата Райън Гигс

„Относно Райън искам да стане ясно. Не е моя отговорност, че той не е в клуба“, заяви Моуриньо пред репортери при официалното му представяне в Манчестър. „Гигс искаше мениджърския пост, но клуба рещи да го даде на мен. Вината за това не е моя."

Моуриньо иска рекордите на сър Алекс в Юнайтед

Моуриньо направи паралел между желанието на Гигс да стане мениджър и неговото собствено преди време.

„Преди шестнайсет години аз реших, че искам да бъда мениджър. Много от нас започват като асистенти, а началото на мениджърската кариера е вземането на решение. Райън взе това смело решение. Така се случи и с мен, когато бях помощник-треньор в Барселона през 2000 година . Мислите ли, че е лесно да бъдете в голям, стабилен клуб и да вземете решение да напуснете, за да започнете нова битка? Не беше лесно за Райън, това не е просто крачка-преминаване от асистент към мениджър. Това е стъпка да напуснеш дома си, 29 години не са 29 дни. Той е смел и честен, затова на добър час!“

"Ако един ден той реши да се върне, докато аз съм тук, никога няма да го спра и винаги ще кажа „да“ ако клубът поиска мнението ми. Ако тимът му предложи да бъде мениджър, това ще е естественият резултат от развитието на кариерата му."

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички