Моуриньо: Със сигурност ще се разделим с футболист, който не е роден в Англия


Моуриньо: Със сигурност ще се разделим с футболист, който не е роден в Англия
Снимка: Getty Images/Guliver

1496 0

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо разкри, че клубът ще трябва да освободи някои играчи, които нямат нужните качества, за да помогнат за постигането на целите на отбора през новия сезон.

Едно от изискванията на Премиършип е отборите да разполагат с максимум 17 чуждестранни играчи на възраст над 21 години в групата си. Досега на трансферния пазар „сините“ подписваха само с такъв тип футболисти – Филипе Луис, Диего Коща, Дидие Дрогба и Сеск Фабрегас.

Тибо Куртоа се завърна от тригодишен наем в Атлетико, а в същото време лондончани се разделиха с Давид Луис (продаден на ПСЖ), Ромелу Лукаку (продаден на Евертън), Ориол Ромеу (под наем в Щутгарт), Марко Марин (под наем във Фиорентина) и Кристиан Атсу (под наем в Евертън).

Въпреки това Челси все още е над разрешения лимит с един футболист, което трябва сериозно да притеснява футболисти като Фернандо Торес, Петър Чех, Марко ван Хинкел и Джон Оби Микел. Според мнозина в тази група трябва да бъде причислен и нигерийският национал Виктор Моузес, който обаче всъщност не попада в тази графа, тъй като юношеското му обучение преминава на Острова.

„Имаме проблем, който трябва да бъде решен. Имаме един допълнителен чужденец, а Виктор не е такъв“ - каза Моуриньо.

„Виктор играе на позиция, на която имаме много опции. Там имаме Азар, Вилиан, Салах и Шюрле. Виктор се справя най-добре по крилото, а сега се брои за англичанин, докато ние трябва да махнем един чужденец.“


„Така че до края на месеца трябва да вземем решение. Виктор е замесен в процеса, може би ще остане, може би не, но тъй като е обучен тук трябва да вземем и това под внимание“ - допълни Моу.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички