Моуриньо ще побеснее, ако му кажете този факт от дербитата с Гуардиола


Моуриньо ще побеснее, ако му кажете този факт от дербитата с Гуардиола

2419 0

Жозе Моуриньо ще се изправи срещу големия си съперник Пеп Гуардиола за първи път на английска почва, и то в едно от най-ожесточените дербита на Острова - Манчестър Юнайтед срещу Манчестър Сити.

В Испания начело съответно на Реал Мадрид и Барселона двамата колоси в треньорската професия се срещнаха цели 11 пъти помежду си (и то само за 2 години!). Едва ли някой фен не е наясно, че Гуардиола има значително предимство в преките дуели между двамата.

Пеп с Барса е постигнал 5 победи над Моуриньо и Реал Мадрид, докато Специалния може да се похвали само с два успеха, а равенствата помежду им са 4.

Първите сблъсъци обаче са през сезон 2009/10, когато Интер на Моуриньо записва 0:0 и 0:2 от Барселона в груповата фаза на Шампионска лига. 

На полуфиналите обаче "нерадзурите" и Специалния елиминират каталунците и Пеп след 3:1 и 0:1. Така общият сбор от мачовете им е 7 победи за Гуардиола, 5 равенства и 3 победи за Моу.

Недоброжелателите на Моуриньо веднага посочиха, че той по-често е бил уволняван в кариерата си, отколкото е надвивал Гуардиола на терена - факт, от който португалецът със сигурност не е доволен.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички