Моуриньо се завръща през юли! Но ако не отиде в Юнайтед, то кой ще го приюти?


Моуриньо се завръща през юли! Но ако не отиде в Юнайтед, то кой ще го приюти?
Снимка: Getty images

1338 0

Редица големи имена в треньорската професия ще са без отбор през лятото, но има едно, което определено изпъква в очите на всички футболни фенове - Жозе Моуриньо. Португалският специалист е без работа от зимата насам, но е категоричен, че през юли се завръща на "горещото място". Въпросът обаче е къде?

Манчестър Юнайтед

"Червените дяволи" определено имат нужда от Специалния. Няма отбор, с който той да не е постигнал резултати и да е печелил трофеи, а Манчестър Юнайтед се нуждае именно от това - завръщане на позициите, които бяха загубени с отказването от футбола на Сър Алекс Фъргюсън. Луис Ван Гаал трябваше да донесе стабилността в клуба, но той се провали до момента като треньор, а спекулациите за негова смяна с Моуриньо не стихват.

ВИДЕО: 25 звезди, които изглеждат идентично сега, както като деца

Има обаче много фактори, които сочат, че Ван Гаал ще остане. "Червените дяволи" изсипаха една торба с пари, за да повишат сигурността в тренировъчната си база, по заповед на треньора. Сделката за Ренато Санчес беше спряна в последния момент, отново по заповед на Ван Гаал. Ръководството на тима все още има вярва в него. Освен това медиите, които пишат за идването на Моуриньо, са част от PR кампания за Жозе, поне според някои от най-реномираните журналисти в Англия.

Действително, "червените дяволи" искат Моуриньо, но от следващия сезон - условие, което за Специалния е абсурдно. Той иска да се върне във футбола и иска да го направи още сега. Та, ако не е в Манчестър Юнайтед, то къде може да отиде?

Интер

Това е най-сериозният претендент за неговия подпис, ако Моу не се озове на "Олд Трафорд". Португалецът никога не е криел симпатиите си към този отбор и неведнъж е заявявал, че е склонен да се върне при "нерадзурите". Собственикът на тима е наясно с това и Ерик Тохир проучва възможността да замени Роберто Манчини с Моуриньо.

Реал Мадрид реши бъдещето на две от големите си звезди

Португалецът ще има повече власт от предишния си престой, тъй като Тохир търси треньор, който може да поеме ролята на мениджър и да се занимава с всички спортно-технически звена в клуба. Властта ще е в ръцете на Моуриньо, който ще се яви като "Спасителя" на потъващия кораб Интер, който за поредна година пропуска Шампионска лига.

Милан

Екстравагантен избор, който ще доведе до леко напрежение между двата гранда в Милано и Моуриньо, НО... "росонерите" имат нужда от събуждане. Силвио Берлускони сериозно обмисля сделка с китайски консорциум и да продаде клуба срещу сумата от 700 милиона евро. Това означава сериозна инвестиция в клуба, която бързо трябва да почне да дава дивиденти. Какъв по-добър избор от Моуриньо? Той би получил неограничена власт и 9-цифрен трансферен бюджет, с който да върне Милан в топ 3 на Италия и да превърне отбора в реален конкурент на Ювентус. Моуриньо обича Интер, но никога не е оставял сантиментите да се месят в работата му. Ако Милан почука на неговата врата с добро предложение, а Юнайтед и Интер са казали "пас", бъдете сигурни, че Специалния няма да се поколебае.

Арсенал и Челси в битка за нападател

Зенит Санкт Петербург

Непопулярен, но много "адекватен" избор за Моуриньо, особено ако работата в Юнайтед го чака след година. В Зенит мечтаят за пробив в Шампионска лига и са готови на всичко за това, включително и да дадат празен чек на Моу, за да го докарат в Русия. Със сигурност отборът няма да е доволен, ако Специалния си тръгне след година, но ще имат това време да го убедят, че трябва да остане и да постигне нещо значимо с отбора, по подобие на нещата, които Моу направи в Порто. Той ще има солиден трансферен бюджет, с който да добави допълнителна класа към и без това силния състав, с който ще разполага. От друга страна, повече играчи ще искат да играят за Зенит, ако Жозе Моуриньо е треньор там.

ПСЖ

Ако Моуриньо каже, че иска да поеме ПСЖ, то клубът на секундата ще разкара Лоран Блан. Това са фактите, а именно ПСЖ е един от факторите в уравнението, според които Моу ще поеме Манчестър Юнайтед. Но все пак - ако Специалния не отиде на "Олд Трафорд", за него вратата във френския гранд е широко отворена.

Реал Мадрид решава бъдещето на Мората

Валенсия и Волфсбург

И двата отбора имат пари. И двата отбора имат нужда от нов треньор, въпреки че "вълците" все още не са дали индикации, че ще се разделят с настоящия си наставник. Проблемът пред двата отбора? Не са достатъчно атрактивни за Моуриньо, но ако се наложи, Специалния би ги поел, вместо да чака още една година, за да си намери отбор.

Реал Мадрид

Когато се говори за един от най-добрите треньори в света, не може да се пропусне и името на един от най-добрите отбори в света. Това обаче е най-малко вероятният вариант пред Моуриньо. Перес иска да го върне, но португалецът има една дузина претенции, свързани най-вече с настоящия състав, от който иска да разкара част от титулярите, включително и капитана Серхио Рамос. В същото време Зинедин Зидан загатва за страхотна треньорска класа, а Реал Мадрид има само едно поражение в последните два месеца във всички турнир.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички