Моуриньо се заяде с Венгер, подмина го и го обвини, че е "паркирал автобуса"


Моуриньо се заяде с Венгер, подмина го и го обвини, че е "паркирал автобуса"

1801 0

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо е категоричен, че не е отбягвал Арсен Венгер след края на мача между двата отбора за Къмюнити Шийлд.

Арсенал спечели с 1:0, с което постигна първа победа над "сините" в последните 14 мача. Специалния обаче е категоричен, че неговият отбор е бил по-добър, а освен това смята, че Венгер е "паркирал автобуса".

"Не е вярно, че съм го пропуснал. Ако изгледате добре кадрите, ще видите, че стискам ръка на всеки, който идва по стълбите точно пред мен", защити се Моуриньо.

"Днес по-добрият отбор загуби, загуби отборът, който държеше инициативата и искаше да твори. Това обаче е футболът. Отборът, който се брани много добре, нареди 9 човека пред наказателното поле и се представи супер в дефанзивен план, заслужава голяма похвала.

На почивката казах на моите играчи, че по-добрият тим изостава в резултата. Затова направихме много тактически промени – вкарахме Фалкао и Оскар, преминахме към игра с трима в защита.

Дефанзивно Арсенал игра много доре. Трябва да призная, че бяха добре организирани и заслужават похвала. В момента играчите ми не са напълно готови, затова нямаха енергията и интензивността да направят обрат. Арсенал се бранеше с 10 човека, нареди целия си отбор в собствената половина, затова ги поздравявам", каза Моуриньо, който често е обвиняван за тактиката "паркиране на автобуса".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички