Моуриньо: Не сме сред отборите, които харчат много за трансфери


Моуриньо: Не сме сред отборите, които харчат много за трансфери

6513 0

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо е на мнение, че въведеният от УЕФА финансов феърплей облагодетелства традиционните грандове в Европа. Португалецът сензационно заяви, че лондонският клуб не е сред тези, които дават много за трансфери.

"Сега правим пари, за да можем да ги харчим. Във всеки трансферен прозорец Челси вече губи футболисти, продава играчи. На този етап Челси не е клуб, който харчи неограничено – сега Челси прави повече пари от своите трансфери в сравнение с тези, които дава за нови футболисти." - заяви Спеицалния.

Всички фенове на футбола обаче са наясно, „сините“ направиха име в Европа именно благодарение на богатството руския олигарх Роман Абрамович, който купи клуба през 2003 година. Но наистина, в последните трансферни прозорци, от „Стамфорд Бридж“ са доста сдържани, което явно се дължи на регулациите на европейската футболна централа, които влязоха в сила преди началото на сезон 2011/2012. Все пак те от скоро функционират в пълния си вид.

"Когато УЕФА реши да въведе финансовия феърплей, те се опитаха да изравнят шансовете на различните отбори. Реалността обаче е, че големите клубове, големите отбори, които с години са били на върха, с по-голямата си фенска база, с по-големите си приходи, останаха тези, които харчат най-много. Затова Реал Мадрид, Барселона, Байерн, Манчестър Юнайтед – всички тези колоси – имат предимство" - допълни Моуриньо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички