Моуриньо излъга Гуардиола, а Тотнъм спечели срещу Сити в изключително шоу в Лондон


Моуриньо излъга Гуардиола, а Тотнъм спечели срещу Сити в изключително шоу в Лондон
Снимка: Gulliver/GettyImages

11016 0

Отборът на Тотнъм победи Манчестър Сити в изключителен мач от 25-тия кръг на Английската Висша лига. Двубоят завърши при резултат 2:0 в полза на "шпорите", но срещата бе белязана от редица събития. Илкай Гюндоган изпусна дузпа за Сити през първата част, а в началото на второто полувреме Зинченко бе изгонен след втори жълт картон. Стивън Бергвайн и Хюн-Мин Сон вкараха попаденията за "шпорите" и им донесоха успеха в срещата.

Така Тотнъм се изкачва на 5-тото място във временното класиране във Висшата лига с актив от 37 точки. Тимът на Гуардиола остава на второ място с 51 пункта. Ето и всичко по-интересно през двете полувремена:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

В 5-тата минута Тоби Алдервейрелд опитва да изведе Деле Али, но английският халф е в положение на засада. Страхотно разиграване на Манчестър Сити в 8-мата минута завършва с пас на Рияд Марез към Кевин Де Бройне, но ударът на белгиеца е крайно неточен. В 11-тата минута се стигна до грешка в отбраната на Манчестър Сити и Лукас Моура бе много близо до това да се възползва, но Едерсон лови.

В първите 20 минути като че ли Тотнъм изглежда по-активният отбор в срещата. Въпреки това Серхио Агуеро е изведен и има добра възможност, но Давинсон Санчес му отнема топката в последния момент. В 27-мата минута "гражданите" стигат до най-чистото си положение в срещата. Рияд Марез извежда Серхио Агуеро и аржентинецът остава сам срещу Юго Лорис, но стреля в страничната греда. В 37-мата минута Манчестър Сити стигат до добър шанс, но Рахийм Стърлинг не успява да завърши. Впоследствие "гражданите" искат дузпа за нарушение на Серж Орие срещу Серхио Агуеро в наказателното поле, но такова няма.

В крайна сметка обаче дузпата е дадена след преразглеждане с ВАР. Зад топката застава Илкай Гюндоган, който обаче изпуска. Интересното е, че това е първата изпусната дузпа в кариерата на Гюндоган. След това обаче има потенциално нарушение срещу Рахийм Стърлинг и ситуация, която отново предизвиква редица въпроси. Майк Дийн решава да не даде втора дузпа, а в същото време преценя и да не изгони Стърлинг с втори жълт картон за симулация. В края на първата част "гражданите" правят пореден пропуск, след като Стърлинг подава на Агуеро, но аржентинецът пропуска отблизо.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

Още началото на втората част ни предоставя невероятни моменти на "Тотнъм Хотспър Стейдиъм". Първо Танганга и Лорис се сблъскаха и загубиха топката, след това тя попадна в Серхио Агуеро, който стреля, но играч на "шпорите" избива от голлинията, а накрая Стърлинг изведе Гюндоган, който не успя да уцели празната врата на Тотнъм. В 60-тата минута нещата на терена коренно се обръщат. Хари Уинкс пресече една топка след подаване от корнер и тръгва напред към половината на Сити. Той обаче е фаулират от Зинченко, който получава втори жълт картон и е изгонен. Така Манчестър Сити остават с 10 души на терена.

Нещата стават кошмарни за Манчестър Сити в 63-тата минута. След изпълнение на корнер топката достигна до Лукас Моура който я подаде на Стивън Бергвайн. Холандецът овладя добре и стреля от воле, при което вкара топката във вратата на Едерсон - 1:0! Първи гол на Бергвайн с фланелката на Тотнъм в дебютния му мач за "шпорите". В 72-рата минута като че ли всичко за Манчестър Сити приключва. Хюн-Мин Сон получава топката на границата на наказателното поле и е безапелационен - 2:0!

След втория гол на Тотнъм "шпорите" се връщат назад по терена и заиграват по-дефанзивно. В последните минути от двубоя темпото почти спада. Все пак в 86-тата минута Фернандиньо опитва да изведе влезлия като резерва Габриел Жезус, който обаче лесно бе изпреварен от Лорис. В 89-тата минута Де Бройне опита да прехвърли вратаря на Тотнъм, но французинът избива с блестяща намеса. В последната минута от редовното време Сон прави опасен изстрел към вратата на Едерсон. В последната минута пък Давинсон Санчес можеше да си отбележи автогол, но топката срещна напречната греда.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ТОТНЪМ: Юго Лорис, Серж Орие, Тоби Алдервайрелд, Давинсон Санчес, Джафет Танганга, Хари Уинкс, Джовани Ло Селсо, Стивън Бергвайн, Деле Али, Хюн-Мин Сон, Лукас Моура

МАНЧЕСТЪР СИТИ: Едерсон, Кайл Уокър, Олександър Зинченко, Николас Отаменди, Фернандиньо, Родри, Илкай Гюндоган, Кевин Де Бройне, Рияд Марез, Рахийм Стърлинг, Серхио Агуеро

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Отборът на Тотнъм не се представя на ниво в последно време. Футболистите на Жозе Моуриньо успяха да спечелят едва една среща в първенството в последния един месец. „Шпорите“ са на 7 точки от 4-тото място, на което се намира Челси и трябва да търсят победата на всяка цена в днешния ден. В тима има редица контузени, като през януари Моуриньо опита малко да подсили състава, привличайки Жедсон Фернандес и Стивън Бергвайн.

Манчестър Сити заема второто място във временното класиране, но „гражданите“ трябва да се надяват на чудо, за да спечелят шампионата, след като изостават на 22 точки от лидера Ливърпул. Играчите на Пеп Гуардиола значително подобриха преставянето си във Висшата лига и имат 4 победи и 1 равенство в последните 5 мача. Двата тима вече играха веднъж през този сезон, като през август двубоят между Манчестър Сити и Тотнъм на „Етихад Стейдиъм“ завърши 2:2, като късен гол на Габриел Жезус бе отменен с ВАР.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички