Моуриньо иска да се върне в Манчестър Юнайтед


Моуриньо иска да се върне в Манчестър Юнайтед
Снимка: Getty Images/Guliver

2916 0

Жозе Моуриньо има желание да се завърне в Манчестър Юнайтед, въпреки че никой не го е търсил от клуба. Специалния дори е готов да стигне пеша до Манчестър само и само да се върне на "Олд Трафорд".

Той беше уволнен от ръководството на "червените дяволи" през декември 2018 година, а след това беше мениджър на Тотнъм. За последно пък португалецът беше начело на италианския Рома, но и там беше освободен заради незадоволителни резултати.

Моуриньо беше начело на Юнайтед две години

Моуриньо е близък приятел до един от собствениците на Манчестър Юнайтед Сър Джим Ратклиф, но така и не са се срещали относно неговото бъдеще и евентуален втори период начело на "червените дяволи".

Желанието му пък това да стане се поражда след поредното разочарование от рекордьора по титли във Висшата лига, след като футболистите на Ерик Тен Хаг загубиха тежко гостуването на Кристъл Палас в последния си шампионатен мач с 0:4. Въпреки това от ръководството на клуба обмислят да запазят сегашния мениджър, въпреки че Тен Хаг е под постоянни нападки от привържениците на отбора.

Още: Пълна катастрофа: "Орлите" разкъсаха Манчестър Юнайтед на парчета! (ВИДЕО)

Още: Манчестър Юнайтед с антирекорди по брой загуби и брой допуснати голове за сезона

61-годишният Моуриньо изведе Манчестър Юнайтед до последния европейски триумф в последно време, когато през 2016-а триумфира в турнира Лига Европа.

В кариерата си Моу е водил още тимовете на Челси, Реал Мадрид, Интер, Порто, Лейриа и Бенфика. Бил е и асистент в Барселона, когато в състава е Христо Стоичков.

Той е печелил 2 пъти Шампионска лига, ставал е шампион на Англия 3 пъти, на Италия и Португалия - по 2 пъти и 1 път на Испания. Той е и първият треньор извел отбор (начело на Рома) до триумф в най-новия турнир на УЕФА Лига на Конференциите.

Жозе Моуриньо бе категоричен при въпрос дали би се върнал в Манчестър Юнайтед

Жозе Моуриньо иска да се завърне в Манчестър Юнайтед - имал недовършена работа

Кристиано Роналдо е бил напът да спаси работата на Моуриньо в Манчестър Юнайтед, но...

Пол Погба разкри момента, в който отношенията му с Жозе Моуриньо в Манчестър Юнайтед се сринаха

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички