Моуриньо: Горд съм с Челси за трансфера на Чех


Моуриньо: Горд съм с Челси за трансфера на Чех

1133 0

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо заяви, че е изключително горд с клуба, че е продал Петър Чех на един от основните си конкуренти Арсенал. Причината, според Моуриньо е, че много малко клубове биха направили подобно нещо и по този начин "сините" са уважили решението на своя играч.

"Подкрепям решението на собственика да прояви по този начин уважение към играча. В продължение на 11 години Петър служи по невероятен начин на клуба и му помогна да спечели всички тези трофеи. Винаги съм казвал, че моето желание беше той да остане при нас, но разбирам искането му да премине в друг клуб, за да може да играе всяка седмица. Има моменти, в които трябва да уважиш желанието на някого, който е заслужил това уважение, давайки толкова много на клуба.", заяви Моуриньо.

"Да се вземе такова решение се случва изключително рядко във футбола и поради тази причина аз съм много горд с клуба си. В света няма много клубове, които да бъдат толкова големи, че да могат да вземат подобно решение. Успехите на Петър с Челси ще бъдат помнени винаги и ние сме му благодарни за всичко, което е направил", добави още мениджърът.

Петер Чех премина в Арсенал срещу сумата от 11 милиона паунда.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички