Моуриньо: Да подпишем с Шоу с неговите условия щеше да ни убие


Моуриньо: Да подпишем с Шоу с неговите условия щеше да ни убие
Снимка: Getty Images/Guliver

909 0

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо заяви, че подписването с английския талант Люк Шоу е щяло да се отрази на атмосферата в клуба и да наруши правилата на финансовия феърплей.

19-годишният англичанин премина това лято от Саутхамптън в Манчестър Юнайтед, като по неофициална информация трансферната сума е около 30 милиона паунда, а седмичната заплата на левия бек - 130 000 паунда.

Лондончани се подсилиха на поста ляв бек с бразилеца Филипе Луиш, пристигнал на "Стамфорд Бридж" от испанския шампион Атлетико (Мадрид).

"Ако бяхме платили на едно 19-годишно момче сумата, която ни поискаха, за да подпишем с Люк Шоу, щяхме да сме мъртви. Щяхме да убием нашата стабилност по отношение на финансовия феърплей и стабилността на нашата съблекалня", коментира португалският специалист, цитиран от "The Telegraph".

"Той е добър футболист, фантастичен футболист, но ако бяхме платили толкова много пари на едно 19-годишно клапе, на следващия ден играчите щяха да чукат на вратата ни. Щяха да кажат: "Как е възможно да имам 200 мача за клуба, да съм спечелил това и онова, и да дойде едно 19-годишно хлапе и да получава повече пари от мен", продължи португалският специалист.

"Това мигновено би убило баланса ни и не можехме да го позволим. Не критикувам друг клуб, че е платил тези пари. Могат да плащат колкото искат. Но за моя клуб можем да кажем, че това би било много негативно за нас, особено при положение, че Филипе е далеч по-малък скъп. Понякога трябва да вземаш определени решения", каза още Моуриньо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички