"Моуриньо беше мой идол, но се скарахме и той не ме брои за жив"


"Моуриньо беше мой идол, но се скарахме и той не ме брои за жив"
Снимка: Guliver/Getty Images

2728 0

Бившият треньор на Порто, Челси, Тотнъм и Зенит Андре Вилаш-Боаш разказа пред "Мирър" за отношенията си с Жозе Моуриньо, с когото бяха големи приятели и дори работеха заедно при първия престой на Специалния в Челси (преди това в Порто).

"Моуриньо беше моят идол, беше изключително преживяване да се работи с него. Толкова много имаше да науча от него, всеки ден попивах всичко, което ми казва, защото целта ми беше да разбирам футбола толкова, колкото и той.

КЪДЕ Е БИЛ МОУРИНЬО, КОГАТО ВЕНГЕР ПОЕ АРСЕНАЛ?

Като се сетя сега, това бяха най-полезните за мен дни в професията", разказва Вилаш-Боаш, когото Моуриньо навремето определи за "моите очи и уши".

"Но имахме един голям спор в Челси и именно той даде старт на треньорската ми кариера. За съжаление, когато се озовеш срещу Моуриньо по даден казус, той става съвсем друг човек и дълго време се чудех дали не съм бил сляп през цялото време.

Сега с Моуриньо не сме говорели много отдавна, дори нямам вече телефонния му номер", констатира накрая Вилаш-Боаш, който в момента е без работа, след като напусна Зенит след два сезона в Русия и спечелени титлата и Купата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички