Моу упрекна Висшата лига за слабите английски изяви в Европа: Никой не помага на тимовете, на никой не му пука


Моу упрекна Висшата лига за слабите английски изяви в Европа: Никой не помага на тимовете, на никой не му пука
Снимка: Guliver/GettyImages

1342 0

Мениджърът на английския гранд Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо разкритикува остро организацията на английската Висша лига.

След като в четвъртък неговият тим спечели домакинството си на Ростов в 1/8-финал-реванш от Лига Европа с 1:0 и продължи сред най-добрите 8, "червените дяволи" ще трябва за по-малко от 72 часа да изиграят и мача си с Мидълзбро от Висшата лига.

"Не разбирам защо не получаваме подкрепа от Висшата лига, след като играем и в Европа.

Сега имаме мач в неделя то 12:00 часа с Мидълзбро. Защо? Този мач трябваше да е в понеделник вечерта или поне да сме последен мач в неделя. Всяка една друга държава подкрепя отборите, които играят в Европа, но във Висшата лига това е различно, тук на никой не му пука.

Когато бях в Италия, ако имаш мач от Шампионска лига може да си преместиш срещата от първенството за петък вечер. В Португалия пък можеше да изиграеш следващата си среща чак в понеделник вечер. Това никога не се случва тук и никой не може да ми даде разумно обяснение защо играем от 12:00 часа в Неделя. Но в Англия явно са щастливи от факта, че имат един отбор в Шампионска лига и един в Лига Европа. С това изказване говоря от името на всички отбори - английската Висша лига не е ли добра достатъчно, че да има повече представители в тази фаза на европейските клубни турнири", гневно запита Специалния.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички