Мохамед Салах поведе Ливърпул към класически успех над Форест на "Анфийлд" (ВИДЕО)


Мохамед Салах поведе Ливърпул към класически успех над Форест на "Анфийлд" (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1387 0

Ливърпул успя да се наложи с класическото 3:0 над Нотингам Форест в мач от десетия кръг на английската Висша лига на "Анфийлд". В герои за мърсисайдци се превърнаха Диого Жота, Дарвин Нунес и Мохамед Салах, а египтянинът вече е отговорен за 18 гола на "червените" (15 попадения, 3 асистенции) от последните си 14 мача в английския елит.

Развой на срещата

След здрав натиск от домакините Диого Жота успя да открие в 31-ата минута, когато удар на Нунес бе спасен от Мат Търнър. Топката се озова в португалеца, който я добави в опразнената врата и откри резултата със своя гол №50 във Висшата лига, с който се нареди до Кристиано Роналдо.

Само 4 минути по-късно Дарвин Нунес вкара второто попадение във вратата на Форест, след като се възползва от пас на Доминик Собослай и просто вкара топката в празната врата.

През втората част доминацията на Ливърпул продължи и след грешка на Мат Търнър, който излезе нескопосано, Салах вкара топката в неговата врата за трети път и оформи крайното 3:0. В добавеното време на мача влезлият като резерва Коди Гакпо съумя да вкара, но попадението му бе отменено поради засада.

С победата Ливърпул е на четвъртата позиция с актив от 23 точки - 3 по-малко от лидера Тотнъм. През седмицата мърсисайдци ще мерят сили с Борнемут в Карабао Къп. Нотингам пък е 16-и с 10 пункта и след седмица излиза срещу Астън Вила.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички