Мо Салах не спира да бележи за Ливърпул, Кристъл Палас пак се дъни в края (ВИДЕО)


Мо Салах не спира да бележи за Ливърпул, Кристъл Палас пак се дъни в края (ВИДЕО)
Снимка: Gulliver/GettyImages

1725 0

Отборът на Ливърпул постигна много трудна победа при гостуването си на Кристъл Палас на "Селхърст Парк". Срещата от 32-я кръг на Висшата лига завърши при резултат 2:1 за гостите, като с тази победа те се изкачиха на втората позиция с 66 пункта, един пред Манчестър Юнайтед, като "червените дяволи" са с два мача по-малко. "Орлите" пък са 15-ти с 30 точки.

Срещата започна с очакван натиск на играчите на Юрген Клоп, но първото попадение бе за домакините. Вилфред Заха направи един от обичайните си пробиви от ляво, където бе пресрещнат и фаулиран от Лорис Кариус, като последва сигнал за дузпа. Зад топката застана капитанът Лука Миливойевич и не сбърка - 1:0. До края на частта "червените" не създадоха нищо опасно и заслужено се прибраха в съблекалнята с гол пасив.

След почивката Ливърпул показа другото си лице. Отборът на Рой Ходжсън бе добре прибран, но атаките на гостите дадоха резултат. Само 4' след подновяването на играта Джеймс Милнър, който изигра своя мач №100 за отбора, центрира по земя между двама играчи на "орлите", а непокритият Садио Мане се разписа, за да изравни.

След 60' Юрген Клоп направи две промени, като Адам Лалана се появи на терена, но само 5' по-късно английският национал получи поредна контузия за сезона, а на неговото място в игра влезна Деян Ловрен и Ливърпул заигра с трима в защита. Представящият се отлично през целия сезон за гостите Мохамед Салах вкара деждурния си гол 6' преди края на срещата. Египетският национал бе оставен непокрит и след голямо разбъркване пред Уейн Хенеси Салах успя да промуши кълбото. Това бе гол №29 за крилото на мърсисайдци, както и негов 37-ми във всички турнири през кампанията. За пореден път този сезон Кристъл Палас страда от допуснат гол в края на мача, а най-пресният пример е мачът с Манчестър Юнайтед, в който Неманя Матич донесе победа за "дяволите" с гол в добавеното време.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички