Много повече от градско дерби, готов ли е Юнайтед да се съвземе срещу Сити?


Много повече от градско дерби, готов ли е Юнайтед да се съвземе срещу Сити?
Снимка: Guliver/Getty Images

1038 0

Няма такова нещо като по-малко важно дерби, особено когато става въпрос за дербито между Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити. Въпреки че е сблъсък за Купата на лигата, то той няма да има по-малък заряд, особено предвид изминалия уикенд.

Два от най-богатите отбора в света, ръководени от двама от най-добрите мениджъри и нито една от страните не може да си позволи да загуби. И двата отбора бяха и все още са сред фаворитите на различни анализатори за шампионската титла във Висшата лига. Играчите са натоварени с очаквания и това няма как да не се отрази на срещата.

Готов ли е Юнайтед да си отмъсти на Сити за миналия месец, когато "гражданите" надвиха с 1:2.

Моуриньо вярва, че играчите му ще се възползват от уязвимостта на Сити

Мениджърът на "гражданите" Хосеп Гуардиола се намира в много лоша серия - 5 срещи бе победа. Последно такова "постижение" е записал през март 2009 година. Колегата му от Юнайтед Жозе Моуриньо също не изживява най-добрите си дни. През уикенда записа загуба с 4:0 от бившия си тим Челси, която е и сред най-разгромните в неговата кариера. И двамата треньори има още да се доказват пред феновете, тъй като до този момент не оправдават техните очаквания.

От състава на Сити ще липсва Кевин де Бройне, както и Сабалета, двамата лекуват травми. Очаква се капитанът Венсан Компани да започне като титуляр. От състава на Юнайтед отпадна пък Маруан Фелайни, а отново под въпрос е участието на Рууни в срещата.

Любопитен факт е, че две от трите победи на Жозе Моуриньо над Пеп Гуардиола като мениджър са дошли в турнири за различни купи.

Последният път, когато двата тима се изправиха един срещу друг в този турнир бе през сезон 2009/2010. Тогава полуфинален сблъсък Юнайтед отстрани своя противник с 4:3, благодарение на победата си с 3:1 на „Олд Трафорд“ във втория мач.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички