Млад колумбиец донесе златна точка за Астън Вила срещу Ливърпул в истински спектакъл! (ВИДЕО)


Млад колумбиец донесе златна точка за Астън Вила срещу Ливърпул в истински спектакъл! (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2550 0

Ливърпул и Астън Вила направиха зрелищно 3:3 като гост в заключителния мач от 37-ия кръг на Премиършип. Бирмингамци допуснаха сериозни индивидуални грешки, но успяха да изтръгнат точката с щурм в заключителните 10 минути. Утре ще се изиграе друг ключов мач за тях - ако Тотнъм спечели като домакин на Манчестър Сити, ще се приближи само на две точки и на Вила ще им трябва поне равенство срещу силния отбор на Кристъл Палас в последния кръг, защото "шпорите" имат мач с най-слабия тим в лигата - Шефилд Юнайтед.

Шест гола, рекорд и антирекорд!

С попаденията в днешната вечер сезон 23/24 стана най-резултатният в историята след създаването на Висшата лига през 1992-ра година, с общо 1199 гола.

Емилиано Мартинес пък постави антирекорд на вратарския пост - Дибу си вкара трети автогол в кариерата си в Премиършип. Що се отнася до полевите играчи Ричард Дън е недостижим на първото място с потресаващите 10 попадения в собствената врата.

Астън Вила Ливърпул

Още при първата атака в срещата Харви Елиът отправи безобидно центриране, топката се отби леко в Пау Торес и по всичко изглеждаше, че Мартинес ще я улови без проблеми, но световният шампион от Мондиал 2022 сбърка фатално и с ръка я добута зад голлинията си. Последваха силни минути за Ливърпул, но винаги защитници на Вила се намесваха в последния момент, за да избият в корнер или да блокират опасен изстрел.

В 12-та минута Оли Уоткинс подаде към Юри Тилеманс и белгиецът от границата на наказателното поле разстреля Алисон. Десетина минути по-късно обаче мърсисайдци отново излязоха напред в резултата - Джо Гомез подаде към Коди Гакпо, който се разписа на празна врата.

В 36-та минута станахме свидетели може би на Пропуска на сезона в Премиършип. Леон Бейли пусна отлично топката успоредно на голлинията на два метра пред опразнената врата, където чакаше непокритият Диего Карлош. За разлика от Гакпо обаче, той не успя да уцели кълбото с левия крак - бразилецът стреля в аут, като отне възможността на Оли Уоткинс, който дебнеше зад него, да вкара. В самия край на полувремето Муса Диаби пропусна още една изгодна възможност, останал очи в очи с Алисон.

В началото на втората част Джарел Куанса вкара с глава за 1:3, а няколко минути след това гол на Оли Уоткинс бе отменен заради засада на Леон Бейли по-рано в атаката. Последваха пропуски на Диаби и Дзаниоло за Астън Вила, както и една страхотна намеса на Емилиано Мартинес.

Когато всички мислеха, че мачът е приключил, удари часа на 20-годишния колумбиец Джон Дуран. В 85-та минута той вкара с премерен удар от границата на наказателното, а 180 секунди по-късно направи и 3:3, след леко случаен гол - Диаби му пусна извеждащ пас, Дуран не прецени крачките си и без да иска матира Алисон, донасяйки безценна точка на домакините.

Скандален вратар записа антирекорд във Висшата лига на Англия (ВИДЕО)

Докато ги спрягат за ЦСКА: Стилиян Петров и Мишо Александров на мач на Ливърпул с лидера на Сектор Г (СНИМКИ)

Ливърпул оцеля: Грандиозен пропуск, който може да провали сезона на Астън Вила! (ВИДЕО)

Юрген Клоп изненада с твърдение за какво най-много съжалява в Ливърпул

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички