Минимален успех класира Арсенал напред за ФА Къп


Минимален успех класира Арсенал напред за ФА Къп
Снимка: Getty Images/Guliver

920 0

Отборът на Арсенал успя да се класира за 4-тия кръг на ФА Къп. „Артилеристите“ спечелиха домакинството си на втородизионния Лийдс с 1:0. Единственото попадение в срещата отбеляза Рийс Нелсън.

Микел Артета бе направил няколко промени в състава си, като Пиер-Емерик Обамеянг бе отстъпил мястото си в предни позиции, а вместо него като титуляр стартира Габриел Мартинели. Изненадващо гостите от Лийдс започнаха по-активно двубоя. Играчите на Марсело Биелса изпуснаха няколко добри положения, като вратарят на Арсенал Емилиано Мартинес трябваше да спасява удар на Харисън, а Патрик Бамфорд нацели напречната греда. В 33-тата минута Алиоски стреля с глава, но Мартинес отново спаси. Последният шанс за първата част бе за Роби Готс, но и той не успя да преодолее вратата на „топчиите“.

През втората част Арсенал излезнаха по доста по-различен начин и тръгнаха в атака. Александър Лаказет имаше две добри положения в началото на втората част, но пропусна да се разпише. Това обаче стори Рийс Нелсън в 55-тата минута. Младият халф успя да се възползва от рикошет от играч на Лийдс и вкара топката в мрежата на Меслиър. Десет минути по-късно Лаказет имаше претенции за дузпа, но такава не бе отсъдена. До края на срещата Никола Пепе и отново Лаказет имаха шансове да удвоят преднината на Арсенал, но до попадение така и не се стигна и домакините се поздравиха с минимален успех.

Така Арсенал преодоля коравия тим на Лийдс и продължава напред към 4-тия кръг на ФА Къп. В следващия кръг от турнира „артилеристите“ ще бъдат гости на Борнемут.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички