Микел Артета призна за големия късмет на Гранит Джака


Микел Артета призна за големия късмет на Гранит Джака
Снимка: Getty Images/Guliver

2206 0

Мениджърът на Арсенал Микел Артета призна, че халфът Гранит Джака е имал изключително голям късмет по време на лондонското дерби срещу Тотнъм Хотспър. Швейцарецът пострада лошо след падане на футболист на "шпорите", което бе неволно, и се твърдеше, че може да липсва приблизително шест месеца от футболните терени.

Все пак дефанзивният халф ще липсва поне осем седмици в следствие на интервенцията в дербито.

"Той вероятно избегна много по-тежка контузия, но ще ни липсва. Ще го загубим за известно време. Ще се опитаме да го държим колкото се може по-близо до отбора", каза Артета.

"Неговата психика е силна и ще използва времето да се фокусира върху други неща. Ние сме тук да му помагаме и съм сигурен, че ще намерим начин да се справим без него, защото имаме наистина добри футболисти", добави испанският мениджър. Артета добави още, че Ейнсли Мейтланд-Найлс може да бъде един от потенциалните заместници на Джака още на мача с Брайтън в събота.

"Това е красотата на спорта. Знаем, че нещата се променят много бързо и в двете посоки и за това трябва да бъдем постоянно на пръсти", каза Артета. 

"Ще бъде наистина труден мач с Брайтън. Те са в чудесна серия. Ние знаем важността на двубоя", заяви наставникът на "топчиите".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички