Микел Артета нарече Манчестър Сити 'най-добрия отбор в света' и обясни защо Арсенал очаква сблъсъка с нетърпение


Микел Артета нарече Манчестър Сити 'най-добрия отбор в света' и обясни защо Арсенал очаква сблъсъка с нетърпение
Снимка: Getty Images

2488 0

Старши треньорът на Арсенал - Микел Артета, заяви, че очаква да научи много от предстоящия сблъсък с Манчестър Сити, макар и той да бъде много по-различен от този, които предстои в английската Висша лига.

"Артилеристите" все още не са се срещали с "гражданите" през сезон 2022/23, след като двубоят им от 12-ия кръг през есента бе отложен. До средата на февруари двата основни кандидата за титлата на Острова ще премерят сили два пъти - първо на 1/16-финалите за ФА Къп (27 януари), а след това и за първенство (15 февруари).

Именно за петъчното гостуване на "Етихад" за Купата на футболната асоциация говори Артета по време на пресконференция: "Това ще бъде голям тест за нас срещу, по мое мнение, най-добрия отбор в света. Очакваме го с нетърпение, защото ще ни каже много за това докъде сме стигнали и къде се намираме", обясни треньорът на Арсенал.

Запитан как резултатът за ФА Къп ще повлияе на битката за титлата ("топчиите" имат аванс от 5 точки и мач по-малко от състава на Хосеп Гуардиола) испанецът отговори: "Мисля, че това ще бъдат два много, много различни мача. Контекстът им ще бъде напълно различен. Да видим! Очевидно е, че ще бъде важно да играем добре и да спечелим. Това ще ни даде повече увереност и ще ни подготви по-добре за следващия двубой. Точно това сме се фокусирали да направим в петък".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - След провала с Мудрик - Арсенал набеляза 25-годишна звезда на Ювентус!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички