Матео Ковачич ще отсъства няколко седмици за Челси, обяви Томас Тухел


Матео Ковачич ще отсъства няколко седмици за Челси, обяви Томас Тухел
Снимка: Gulliver/GettyImages

2333 0

Мениджърът на Челси Томас Тухел заяви, че Матео Ковачич е изправен пред „няколко седмици“ в лазарета, след като получил травма на адуктора по време на тренировка.

Хърватинът се наслаждава на впечатляващ сезон до момента, вкарвайки един гол и регистрирайки пет асистенции в девет мача от Висшата лига. 27-годишният полузащитник стартира като титуляр в осем от тези срещи, но сега може да отсъства до след паузата за националните отбори. Това е пореден проблем с контузен играч за Тухел, който вече не може да разчита на нападателите Ромелу Лукаку и Тимо Вернер.

„Получихме много тъжни новини в четвъртък. Той се контузи в последната минута от тренировката. Матео получи травма на адуктора и ще отсъства за няколко седмици, следвата седмица със сигурност и след това идва международната пауза. Надявам се след паузата за националните отбори да се завърне в игра. Той правеше малко повече по време на тренировката, така че и аз имам известна вина за контузията му“, призна Тухел.

Имаше по-добри новини за „сините“, свързани с Андреас Кристенсен и Сезар Аспиликуета, които подновиха тренировки, след като пропуснаха победата над Саутхемптън с дузпи за Карабао Къп, но Лукаку, Вернер и Кристиан Пулишич остават извън игра. „Целта за тях е след международната пауза. Пулишич, гледаме към мача с Бърнли, ако всичко върви добре“.

Челси задава темпото в откриващите два месеца от сезона и изглежда, че ще се борят за титлата заедно с шампионите Манчестър Сити и Ливърпул. Съставът на Тухел има 22 точки от девет мача, една повече от Ливърпул и две повече от Сити, но той отказва да лети високо в облаците.

„Както казах вече много пъти, Ливърпул и Сити зададоха стандартите по време на последните 4-5 години и показаха колко точки са нужни за спечелване на титлата. Сигурен съм, че има много други отбори в Лигата, които са гладни за точки и затова няма да прогнозирам как ще приключи всичко това. Почти мина октомври и предстои ноември, като има нужда от много фокус, концентрация и постоянство. Не е достатъчно да докажем, че сме съкратили разликата за девет мача, трябва да го докажем по време на нашия сезон, и за да го постигнем ще ни трябва целия кураж, усилие и дисциплина“, завърши германският специалист.

А какво каза Тухел за двамата вратари Кепа Арисабалага и Едуар Менди, четете в този материал!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички