Марсиал донесе важна победа на Юнайтед в исторически мач


Марсиал донесе важна победа на Юнайтед в исторически мач

862 0

Манчестър Юнайтед записа минимална победа над Евертън в мач от 32-ия кръг на Висшата лига. Попадението в 54-ата минута бе дело на Антони Марсиал и стана номер 1000 за отбора откакто съществува Висшата лига.

Това бе четвърта победа за Юнайтед в последните 5 мача. Тя позиционира тима на петото място с 53 точки, само на една от четвъртия Манчестър Сити. Поражението бе трето поред за "карамелите", които са 12-и с 38 точки.

Преди мача бе открита южната трибуна на "Олд Трафорд" "Сър Боби Чарлтън", като целият стадион аплодира легендата на "червените дяволи".

Първото полувреме бе равностойно, като липсваха стопроцентови голови положения и пред двете врати. Домакините търпеливо очакваха своя шанс, а съперникът осъществи няколко нелоши контраатаки.

Историческият гол за Юнайтед падна след почивката. Юнайтед не започна добре през втората част, но успя да поведе след добра комбинация между Мата, рашфорд, Фосу-Менса и Марсиал, която последният завърши с добър изстрел. Стражът на "карамелите" Роблес можеше да изчисти, но само довкара топката в мрежата си.

Евертън можеше бързо да се върне в мача, но късметът спаси "червените дяволи". Оставен непокрит, капитанът на гостите Фил Джагиелка стреля с глава след статично положение, но над гредата.

В заключителните минути и в продължението Евертън натисна в опит да изравни. В 83-ата минута Давид Де Хеа направи решително спасяване, след изстрел отблизо на Ягиелка.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички