Манчестър Юнайтед взе голямото дерби на Англия, Марсиал реши мача


Манчестър Юнайтед взе голямото дерби на Англия, Марсиал реши мача

3351 0

Манчестър Юнайтед най-накрая загатна за големия си потенциал под ръководството на Луис Ван Гаал, след като стигна до категорична победа с 3:1 над Ливърпул в мач от 5-ия кръг на английската Висша лига.

Първото полувреме приключи при резултат 0:0, като двубоят до този момент не беше предложил нищо интересно. В 49' обаче това се промени, след като Блинд даде аванс на своите.

Последваха няколко пропуски на Ливърпул, които струваха скъпо в 70'. Тогава Ерера отбеляза гол от дузпа и да де два гола аванс на своите. 6 минути преди края Бентеке вкара феноменална задна ножица, с която върна надеждите на своя тим - 2:1.

В 86' най-скъпият тинейджър на планетата Антони Марсиал, който влезе като резерва, вкара невероятен гол след индивидуален пробив - 3:1 и победа за "червените дяволи.

Това е 3-а победа за 20-кратните шампиони във Висшата лига, с което тимът излезе на второ място с актив от 10 точки - колкото има и Арсенал. Ливърпул е със 7 пункта.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

"Червените дяволи" започнаха срещата с постоянни атаки по двете крила, като Люк Шоу и Матео Дармиан бяха изключително активни. Маруан Фелайни пък градеше играта на своя тим, като постоянно разпределяше топката с гръб към вратата, докато Мата, Ерера  и Депай изскачаха от втора позиция. Гостите от "Анфийлд" трудно изнасяха топката, като допуснаха и няколко грешки. Дармиан и Фелайни обаче пропуснаха да накажат неточностите на защитниците в бял екип.

След привидно силното начало на двубоя за домакините, срещата влезе в бавно темпо. Ливърпул се опитваше с дълги подавания да изостри играта, но защитниците на Юнайтед действаха изключително добре. В същото време възпитаниците на Брендън Роджърс също бяха групирани добре в дефанзивен план и не оставяха празни пространства за Мата и Депай, от което нападението на Манчестър Юнайтед сериозно страдаше.

Така измина половин час, в който нямаше нито едно сериозно положение пред двете врати. При 0:0 дойде и последният съдийски сигнал за първата част.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Луис Ван Гаал реагира на еднотипната игра на своя тим и пусна в игра Ашли Йънг. Той определено раздвижи играта на "червените дяволи", а в 48' спечели нарушение в полза на своя тим. Хуан Мата центрира отлично в наказателното поле, където Дейли Блинд засече отлично и откри резултата - 1:0.

Ливърпул установи натиск към 55', което едва не доведе до гол. Първо Смолинг изчисти на метър от голлинията, след като Ингс пробва подаване за Бентеке. Минута по-късно отново Ингс се озова на стрелкова позиция и можеше да отбележи, но Де Хеа с впечатляваща намеса успя да избие в корнер.

Гостите имаха още една уникална възможност. При центриране в наказателното поле няколко души се разминаха с топката, която в крайна сметка стигна до Фирмино. От метър обаче той прати топката в аут.

В 70' обаче всичко приключи. Джо Гомес извърши абсурдно нарушение срещу Андер Ерера в наказателното поле и логично последва дузпа за Манчестър Юнайтед. Испанецът се нагърби с изпълнението и с мощен удар в средата на вратата удвои резултата - 2:0.

6 минути преди края мачът отново стана интересен. Ибе проби и стреля силно, но Де Хеа спаси, запазвайки вратата си суха. Това обаче се промени още в следващата атака. Ибе центрира в наказателното поле, където топката беше отбита от защитник. Тя стигна до Бентеке, който се невероятна задна ножица вкара великолепен гол за 2:1.

Само 2 минути по-късно обаче Антони Марсиал сложи край на мача. Влязъл няколко минути по-рано на терена, френският нападател получи по лявото крило, нахлу в наказателното поле и развинти защитата на Ливърпул. Останал сам срещу Миньоле, бившият играч на Монако нямаше проблем и вкара още в дебюта си за Манчестър Юнайтед - 3:1.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Очаквано Уейн Рууни отпадна от състава на Манчестър Юнайтед за двубоя заради контузия. Неговото място е заето от Маруан Фелайни, който ще води нападението на "червените дяволи". Антони Марсиал, който се превърна в най-скъпия тийнейджър в историята, остава на резервната скамейка. Титуляр е и Бастиан Швайнщайгер, който заменя в стартовия състав Морган Шнайдерлин. Де Хеа се завръща под рамката на вратата. 

Ливърпул излиза на "Олд Трафорд" без лидера си Фелипе Коутиньо, който е заменен в титулярния състав от Лукаш Лейва. Фирмино също започва от първата минута.

Манчестър Юнайтед: Давид Де Хеа, Дармиан, Смолинг, Блинд, Шоу, Швайнщайгер, Карик, Мата, Ерера, Депай, Фелайни

Ливърпул: Миньоле, Гомес, Ловрен, Шкъртел, Клайн, Милнър, Лейва, Джан, Ингс, Бентеке, Фирмино

ПРЕДИ ДВУБОЯ

И двата гранда не започнаха по обещаващ начин. След като почна с две победи Манчестър Юнайтед записа равенство (0:0 срещу Нюкасъл) и загуба (1:2 срещу Суонси). Тимът се намира на 6-о място с актив от 7 точки - толкова, колкото има и Ливърпул. Мърсисайдци от своя страна записаха две победи с по 1:0 (над Стоук и Борнемут), равенство (0:0 срещу Арсенал) и загуба с 0:3 от Уест Хям.

Преди старта на двубоя Луис Ван Гаал има сериозен проблем в нападение, като Уейн Рууни може и да не излезе на терена срещу Ливърпул. Голямата липса в състава на гостите пък се казва Фелипе Коутиньо. На вратата за "червените дяволи" се очаква да се завърне Давид Де Хеа.

ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ

- Това е 193-ото дерби между двата отбора. Манчестър Юнайтед има 77 победи срещу 64 за мърсисайдци.

- Манчестър Юнайтед записа две победи над Ливърпул през миналата година (3:0 у дома и 2:1 като гост). В този период Ливърпул нямаше загуба (10 победи и 3 загуби).

- Мемфис Депай все още няма нито гол, нито асистенция в 4-те си мача във Висшата лига.

- Играчите на Луис Ван Гаал вкараха повече от 1 гол веднъж в последните си 10 мача от Премиър лийг (2:1 срещу Кристъл Палас през май месец).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички