Манчестър Юнайтед властва над Ливърпул над век, а Мохамед Салах е кошмарът за "червените дяволи"


Манчестър Юнайтед властва над Ливърпул над век, а Мохамед Салах е кошмарът за "червените дяволи"
Снимка: GettyImages

1440 0

Манчестър Юнайтед се класира за полуфиналите на ФА Къп, след като победи големия си съперник Ливърпул в трилър със седем гола на "Олд Трафорд".

"Червените дяволи" надделяха с 4:3 след изключително драматичен сблъсък, завършил с продължения. Така бе сложен край и на мечтата на Юрген Клоп да се сбогува с Ливърпул с четири трофея в последния си сезон.

Отборът на Ерик тен Хаг ще се изправи срещу Ковънтри на "Уембли" следващия месец след драматичния мач срещу възпитаниците на Юрген Клоп. Именно мърсисайдци бяха считани за фаворит, преди моментната форма на двата отбора, но след продължения "червените дяволи" успяха да изненадат.

Още: Клуб от английската Висша лига ще извади 15-20 милиона паунда за Хари Магуайър от Манчестър Юнайтед?

Дори и Клоп призна след мача, че Юнайтед е заслужавал да победи и да продължи напред.  "Момчетата дадоха всичко от себе си, но не взимахме най-правилните решения на терена. Трябва да приемам резултата. Манчестър Юнайтед заслужи класирането си на следващата фаза", сподели мениджърът след мача.

Освен с емоционалния заряд, който съпътстваше дербито, то ще се запомни и с някои цифри, които веднага бяха извадени от статистиците. 

Ливърпул и Манчестър Юнайтед в надпревара за историята

– За общо 120 минути Манчестър Юнайтед имаше почти два пъти очаквани голове от опонентите си – 4.25xG срещу 2.18 за Ливърпул.

Още: Амад Диало от Манчестър Юнайтед даде обяснение за червения си картон срещу Ливърпул, а Ерик тен Хаг направи признание

– От 80-ата минута, когато Тен Хаг пусна Кристиан Ериксен, Юнайтед регистрира два пъти повече удари (12) и удари към вратата (четири) от Ливърпул. Ериксен регистрира повече тъчове (40) и подавания (35) от всеки друг играч на терена, след като бе пуснат

– Под ръководството на Тен Хаг Манчестър Юнайтед спечели и двата си мача у дома срещу Ливърпул. Възпитаниците на Клоп гостуват отново на "Олд Трафорд" след три седмици.

– Изравнителният гол на Антони беше първият му гол на "Олд Трафорд" от повече от година. Последният му гол у дома бе преди 373 дни - през март 2023 г. Преди това той отбеляза само един гол и една асистенция през целия сезон.

– Въпреки че изглеждаше съмнително – изоставане в края на второто полувреме и продълженията – Юнайтед поддържа рекорда си да не губи домакински мач за ФА Къп срещу Ливърпул. Серия, която се простира повече от век от 1921 година.

Още: Манчестърските отбори се разминаха на полуфиналите за ФА Къп

 - Това беше 11-ият път, в който Юнайтед елиминира Ливърпул от ФА Къп. Единствената елиминация, която се случва по-често в легендарната история на състезанието, е тази на Ливърпул срещу Евертън (12 пъти).

– Това беше първият път, в който Ливърпул губи мач, в който са водили в резултата, както и едва петата им загуба във всички състезания.

– Салах вече отбеляза 13 гола в 14 мача срещу Манчестър Юнайтед. Това е най-много голове, които един играч е отбелязал срещу който и да е клуб от Висшата лига (наравно с Хари Кейн срещу Евертън), откакто Салах се присъедини към Ливърпул през 2017 година.

Още: Барселона поиска нежелан в Манчестър Юнайтед, но "дяволите" сложиха цена от 50+ млн.: Отговорът на каталунците

– Египетската звезда на Ливърпул увеличи преднината си като голмайстор за всички времена в цялата история на този мач. Сега той отбеляза четири гола повече от всеки друг играч в мачовете на Ливърпул срещу Манчестър Юнайтед (пред Стивън Джерард, Джордж Уол и Санди Търнбул с девет). Вече е първият играч в историята, отбелязал в пет последователни мача като гост на Олд Трафорд.

– А Рашфорд също се придвижва нагоре в този списък. Той отбеляза седмия си гол срещу Ливърпул. Лестър Сити (осем гола) е единственият отбор, срещу който той е вкарвал повече.

3 обрата, продължения и червен картон в стил "Десподов": Манчестър Юнайтед отстрани Ливърпул за ФА Къп (ВИДЕО)

3 обрата, продължения и червен картон в стил "Десподов": Манчестър Юнайтед отстрани Ливърпул за ФА Къп (ВИДЕО)

Удар! Ерик тен Хаг променя плана си за дербито с Ливърпул заради контузия

Манчестър Юнайтед - Ливърпул по ТВ: Кога и къде да гледаме 1/4-финала за ФА Къп?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички