Манчестър Юнайтед следва схемата на Ливърпул със Саутхямптън


Манчестър Юнайтед следва схемата на Ливърпул със Саутхямптън
Снимка: Guliver/GettyImages

5454 0

Английският гранд Манчестър Юнайтед ще се опита да копира модела на Ливърпул, при който мърсисайдци изкупиха част от най-добрите футболисти на Саутхямптън, докато не удари джакпота със Садио Мане. По информация на английските медии, "червените дяволи" планират не един, а два нови трансфера от Лестър, след като през лятото счупиха трансферния рекорд за покупката на защитник, плащайки на "лисиците" 80 милиона паунда за Хари Магуайър

Цел №1 на 20-кратния английски първенец остава привличането на обещаващи футболисти от страната, като двете цели на Ед Уудуърд са офанзивният халф Джеймс Мадисън и левият бранител Бен Чулуел - и двамата национали на "Трите лъва". 

Според информацията, клубните скаути наблюдават дуото от месеци и отзивите са повече от добри, особено след перфектния старт на Лестър през сезона. "Лисиците" са една от приятните изненади в шампионата, а наскоро удариха Тотнъм след пълен обрат в мач, в който Мадисън вкара много красиво попадение. Двамата са били наблюдавани включително на "Анфийлд", където през уикенда Лестър беше близо до изненадата срещу Ливърпул. 

Манчестър Юнайтед е готов да плати около 130 милиона паунда за дуото, макар че с изявите си в последните месеци Мадисън повиши драстично цената си и е спорно дали тази сума ще е достатъчна за покупка на дуото от Лестър. Този ход по всяка вероятност ще се осъществи чак през лятото, но английският гранд има за цел да привлече нападател през зимата (трансферните цели на Манчестър Юнайтед през януари вижте в тази статия). 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички