Манчестър Юнайтед победи Брайтън с 2:1 след обрат през втората част


Манчестър Юнайтед победи Брайтън с 2:1 след обрат през втората част
Снимка: Getty Images

3278 0

Манчестър Юнайтед проспа цяло полувреме, но след това се съвзе и победи Брайтън с 2:1 в мач от 30-ия кръг на английската Висша лига. Дани Уелбек изведе гостите напред в резултата през първото полувреме, но голове на Рашфорд и Грийнууд през втората част донесоха трите точки за "червените дяволи".

Още в третата минута на мача Бруно Фернандеш опита удар, но по-скоро искаше да настрои мерника си с него - топката прелетя високо над вратата. Пет минути по-късно шут по диагонал на Мейсън Грийнууд нацели лявата греда на Брайтън. 

В 13-ата минута Дани Уелбек засече хубаво центриране с глава, Хендерсън спаси, но топката се върна в Уелбек и този път той не сгреши - 0:1! В следващите 25 минути темпото на игра спадна значително и по-сериозни положения пред двете врати липсваха.

Малко преди края на полувремето Хари Магуайър самопожертвователно се хвърли в краката на Адам Лалана и предотврати чист втори гол за Брайтън! След последвалия корнер, топката попадна у Мьодер и той без забавяне стреля, но ударът му се размина с 60-70см от целта.

В 52-ата минута Рашфорд нанесе първия точен удар за Манчестър Юнайтед в мача, но вратарят улови без проблеми! Точно един час след началото на мача Пол Погба изведе Бруно Фернандеш на добра позиция, но Санчез излезе бързо, скъси ъгъла на Фернандеш и не му позволи да нанесе хубав завършващ удар.

Още в следващата атака обаче, именно Бруно Фернандеш изведе Маркъс Рашфорд на отлична позиция и той не сгреши - 1:1! В 70-ата минута от Брайтън имаха претенции за дузпа, но ВАР се намеси и реши, че такава няма.

В 83-ата минута "червените дяволи" постигнаха пълен обрат. Бруно Фернандеш центрира към Погба, той не нанесе хубав удар, но топката попадна у Мейсън Грийнууд, той я насочи с глава към вратата, а защитник на Брайтън не се намеси добре и след рикошет в крака му резултатът стана 2:1!

Така Юнайтед скъси разликата на Манчестър Сити на върха на 14 точки, а тимът има и мач по-малко от "гражданите". Брайтън пък може да съжалява, че не успя да спечели важни точки в борбата за оцеляване. Отборът е на 6 точки над чертата на изпадащите!

Стартови състави на двата отбора:

Манчестър Юнайтед:

Хендерсън, Линдельоф, Магуайър, Шоу, Бисака, Погба, Рашфорд, Грийнууд, Фред, Бруно Фернандеш, Кавани

Брайтън:

Санчез, Уайт, Дънк, Мьодер, Велтман, Бисума, Тросард, Гроб, Лалана, Мопе, Уелбек

ПРЕДИ МАЧА

Манчестър Юнайтед няма загуба във Висшата лига от 27 януари, когато за последно отстъпи у дома си на Шефийлд Юнайтед с 1:2. Тимът се намира на второ място във временното класиране, но е на цели 17 точки зад отбора на Пеп Гуардиола. "Червените дяволи" са с два мача по-малко от "гражданите" и ако ги спечелят ще успеят да стопят разликата със Сити на 11 точки 8 кръга преди края на първенството. 

В днешния мач Оле Гунар Солскяер няма да може да разчита на Антони Марсиал, а Грийнууд и Рашфорд ще бъдат до последно под въпрос.

Брайтън от своя страна се намира в лек възход, след като спечели последните си два мача във Висшата лига - 2:1 като гост на Саутхямптън и 3:0 у дома срещу Нюкасъл. Отборът заема 16-то място в класирането и е на 6 точки над чертата на изпадащите отбори.

За днешната среща треньорът Греъм Потър няма да може да разчита на Тарик Лампти и Соломон Марч, а нападателят Аарън Конъли остава под въпрос.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички