Манчестър Юнайтед планира да увеличи капацитета на "Олд Трафорд"


Манчестър Юнайтед планира да увеличи капацитета на "Олд Трафорд"

2050 0

Манчестър Юнайтед обмисля да разшири "Олд Трафорд" до 88 000 места, което е с около 12 000 повече места от сегашния му капацитет.

Увеличаването на местата ще започне с допълнителни 7 500 седалки на трибуна "Сър Боби Чарлтън", преди позната като централната трибуна, пише The Sun. Вчера вече официално "червените дяволи" потвърдиха на клубния си сайт, че ще увеличат местата за хора в неравностойно положение.

След централната трибуна би трябвало да бъдат добавени нови места в четирите ъгъла на секторите, което ще позволи ремонтите да вървят без да се намалява временно капацитета.

Преди време Юнайтед също имаше намерение да разшири стадиона, но това трябваше да стане за сметка на разрушаването на няколко къщи и построяването на скъп тунел. Сега напредък в технологиите в строителството позволява разширяването да се извърши без да се стига до тунели и бутане на къщи.

Медиите на Острова пишат, че с увеличаването на местата "Олд Трафорд" ще се превърне в третия най-голям стадион в Европа след "Ноу Камп" (99 354) и "Уембли" (90 000) и ще стане по-голям от „Сантяго Бернабеу” на Реал Мадрид (85 454).  

"Камп Ноу" и "Сантяго Бернабеу" обаче също планират увеличение на капацитета на 105 000 места, което отново ще остави "Олд Трафорд" по-назад в класацията.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички