Манчестър Юнайтед намери идеалния нападател, дава 60 милиона за него


Манчестър Юнайтед намери идеалния нападател, дава 60 милиона за него
Снимка: Getty Images/Guliver

3216 0

Ръководството на Манчестър Юнайтед и Луис Ван Гаал се спряха на вариант за нападението на "червените дяволи". Цел №1 за 2016 година ще бъде привличането на Пиер-Емерик Обамеянг от състава на Борусия (Дортмунд), доверява "Мирър", позовавайки се на информация и от немската преса.

Габонският нападател в селекцията на Томас Тухел е просто неудържим и в 20 мача има 22 гола под ръководството на новия треньор. Той води успешно нападението на тима и е най-резултатният играч в Бундеслигата, с което привлече сериозен интерес от Висшата лига, както и от Реал Мадрид.

Луис Ван Гаал е направил нападателя своя цел №1, като освен с головете си Обамеянг ще помогне на тима и с постоянното си движение по терена и безспорно ще увеличи скоростта в атаката на Юнайтед заедно с Антони Марсиал.

Сумата, която иска ръководството на Борусия (Д) е поне 60 милиона евро, което обаче не охлажда интереса на "червените дяволи". Дори в опит да спечелят титлата в Англия през този сезон те ще се опитат да го привлекат още през януари.

Засега самият Обамеянг не е коментирал слуховете за своето напускане, но приближени до него смятат, че предпочита да отиде в Реал Мадрид. Другото му условие е, ако е възможно, да премине в друг клуб заедно с другата звезда на тима - Марко Ройс.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички