Манчестър Юнайтед наказа беззъб Тотнъм с гол на Мхитарян (ВИДЕО)


Манчестър Юнайтед наказа беззъб Тотнъм с гол на Мхитарян (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Gulliver

2534 0

Манчестър Юнайтед постигна минимална победа над Тотнъм в дербито на 15-ия кръг във Висшата лига. Единственото попадение в срещата отбеляза Мхитарян през първото полувреме.

"Червените дяволи" владееха инициативата по време на цялата среща и не оставиха възможност да Тотнъм да създаде опасни положения. Пресата на тима на Моуриньо започна още от началните минути като Погба имаше възможност да открие резултата още във 2-ата минута.

В 29' Мхитарян се справи чудесно с овладяването и повеждането на топката като преодоля двама играчи на "шпорите" и отправи неспасяем удар за 1:0.

Първо полувреме

Още във 2' се откри възможност пред Манчестър Юнайтед. Погба получи пас по земя в наказателното поле и отправи удар към левия ъгъл на вратата. Лорис обаче показа рефлекс и спаси.

Кристиан Ериксен няколко пъти се опита да затрудни защитата на домакините, но играчите се справиха без проблем. В 19' Тотнъм получи правото да изпълнява пряк удар, а съдията даде решение да се изпълни, докато Де Хеа все още нпострояваше стената. Въпреки това испанецът реагира и изби топката.

В 29' пресата на "червените дяволи" донесе резултат. Ерера пусна дълъг пас към Мхитарян, който запази самообладение, избяга от двама играчи на "шпорите" и от границата на накзателното поле отправи силен удар за 1:0.

5 минути по-късно Ибрахимович пропусна да удвои преднината. От наказателното поле отправи удар, но Лорис разчете намеренията му и улови топката. До края на полувремето Тотнъм стигна до няколко ъглови удари, които обаче не доведоха до нищо опасно.

Второ полувреме

И втората част започна с преса на домакините. Юнайтед владееше топката и все по-често поглеждаше към вратата на Тотнъм. 

В 63' Погба отправи мощен удар, но топката нацели гредата, минута след това отново французинът пробва но Лорис внимаваше.

В 69' Хари Кейн бе фаулиран малко пред наказателното поле, но изпълненеито бе във вратарския ъгъл, който бе покрит от Де Хеа. "Шпорите" постепенно започнаха да взимат инициативата и да атакуват.

10-ина минути преди края голмасйторът Мхитарян се контузи и Моуриньо бе принуден да го замени. На негово място влезе Бейли, а не е ясно колко сериозна е контузията на Мхитарян.

Стартови състави:

Ман Юнайтед: Де Хеа, Валенсия, Джоунс, Рохо, Дермиан, Карик, Ерера, Мхитарян, Погба, Марсиал, Ибрахимович

Тотнъм: Лорис, Уокър, Алдервайд, Вертонеген, Роуз, Ваниама, Дембеле, Ериксен, Деле, Сон, Кейн

Шпорите" имат с 6 точки повече от "червените дяволи", които в последните си 3 мача завършиха наравно. Предишната домакинска победа на Юнайтед в първенството беше през септември, след нея последваха 4 равенства на "Олд Трафорд".

Жозе Моуриньо ще може да разчита на най-доброто, с което разполага в момента. В съастава на Тотнъм се завърна ключовият защитник Ерик Байли. Така от титулярната отбрана на състава сега липсва само Крис Смолинг.

Тотнъм се движи много близо до топ местата във Висшата лига и се намира само на 3 точки от Ман Сити и Ливърпул, които заемат последните позиции в Топ 4.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички