Манчестър Юнайтед надви Лестър и записа трети последователен успех


Манчестър Юнайтед надви Лестър и записа трети последователен успех
Снимка: Getty Images

4290 0

Манчестър Юнайтед надви Лестър с минималното 1:0 като гост на "Кинг Пауър Стейдиъм" в мач от междинния кръг на Висшата лига. Единственото попадение в мача падна през първата част и бе дело на Джейдън Санчо.

Срещата започна равностойно, а резултатът бе открит в 23'. Маркъс Рашфорд намери Джейдън Санчо, който се озова лице в лице с Уорд. Младият британец премина през вратаря на "лисиците" и просто добави топката в опразнената врата на домакините. До края на първото полувреме Лестър натискаше, но така и не се добра до гол.

Втората част започна добре за "лисиците", които се втурнаха настървено да търсят изравнителния гол. Момчетата на Брендън Роджърс играха през цялото второ полувреме срещу една отлично подредена защита на Юнайтед, която в крайна сметка, не успяха да пробият.

Предстоящият уикенд Юнайтед приема Арсенал на "Олд Трафорд", а Лестър гостува на Брайтън.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Мачът на "Кинг Пауър" започна доста равностойно, като можеше да се види сериозна битка за центъра на терена в началните минути. Двата тима разиграваха умело и внимателно градяха своите атаки. В 11-ата минута Кристиан Ериксен си пробва късмета от границата на наказателното поле, но не успя да отбележи, нанасяйки неточен удар.

Резултатът бе открит в 23'. Джейдън Санчо бе изведен по страхотен начин от Маркъс Рашфорд и от непосредствена близост английският национал не сбърка, откривайки резултата - 1:0 за Юнайтед!

До края на първото полувреме не се стигна до нищо по-интересно. Лестър всячески се опитваше да пробие отбраната на гостите, но не успявяше, а Юнайтед продължаваше да владее инициативата.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

С началото на вторите 45 минути се видя известен живец в играта на домакините. "Лисиците" излязоха по-мотивирани и търсеха гола, но така и не успяха да пробият здравата защита на "червените дяволи", които от своя страна също имаха своите положения в предни позиции, но не се стигна до нищо по-интересно.

Лестър продължаваше да търси гола, но безуспешно. Атакуващото трио на "лисиците" имаше немалко шансове, които не бяха и толкова сериозни, но в крайна сметка не успя да извлече най-доброто от тях. Защитата на Юнайтед продължава да е блестяща.

Юнайтед трябваше да изчака до самия край на мача, за да създаде нещо по-интересно пред вратата на Лестър през втората част. Влезлия като резерва Кристиано Роналдо бе на косъм от това да реализира доста красиво попадение със странична ножица, но само и единствено сантиметри го разделиха от това да се разпише.

Стартови състави:

Лестър: Уорд, Джъстин, Еванс, Ндиди, Томас, Дрюсбъри-Хол, Тилеманс, Сумаре, Мадисън, Барнс, Варди.

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Маласия, Мартинес, Варан, Дало, Ериксен, Мактомини, Санчо, Фернандеш, Еланга, Рашфорд.

Преди мача:

"Лисиците" влизат в срещата с нагласата, че не са допускали загуба от този съперник у дома в последните две години, тъй като "сините" успяват да надделеят три пъти над "червените дяволи", а равенствата са с един път по-малко.

Това е единственото положително в лагера на домакините, които стартираха кампанията само с едно равенство от четири кръга. В останалите срещи те допуснаха поражения и по този начин се намират на последна позиция с една точка. Още по-негативното е, че ремито бе в първия кръг, след който последнаха и трите загуби.

Междувременно възпитаниците на Ерик тен Хаг са решени да се възползват от лошото положение на противника и да продължат добрата си серия. Те също стартираха ужасяващо и имаха 0 точки след първите два кръга, но последваха два успеха - над Ливърпул и Саутхемптън, които почват да връщат доверието в тима.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички