Манчестър Юнайтед набира скорост! Дебютен гол на Антони и избухване на Рашфорд сложиха край на приказката на Арсенал


Манчестър Юнайтед набира скорост! Дебютен гол на Антони и избухване на Рашфорд сложиха край на приказката на Арсенал
Снимка: GettyImages

5587 0

Манчестър Юнайтед тресна с 3:1 Арсенал на „Олд Трафорд“ в дербито на 6-ия кръг във Висшата лига. Хората на Ерик тен Хаг набират все по-сериозна скорост, след като записаха четвърта поредна победа след старта на сезона с две разочароващи поражения. „Червените дяволи“ сложиха край и на успешната серия на „артилеристите“, които нямаха загубена точка от началото на кампанията.

Дебютен гол на дебютанта Антони (35) и две попадения на Маркъс Рашфорд (66 и 76) доведоха до първото поражение за селекцията на Микел Артета. Английският национал се отчете и с асистенция за откриващия сметката на бразилеца гол с екипа на Юнайтед. Букайо Сака в 60-ата минута бе изравнил за 1:1 с почетното попадение за лондончани.

Като цяло двубоят протече изключително динамично. Не липсваха положения и пред двете врати. В 12-ата минута ВАР отмени гол на Габриел Мартинели за Арсенал заради нарушение на Йодегор срещу Кристиан Ериксен.

Така с новите 3 точки Ман Юнайтед се изкачи до 5-ото място с 12 точки. Арсенал запази лидерската си позиция с 15 пункта.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Битката на „Олд Трафорд“ започна в бясно темпо. Още в 1-ата минута  Манчестър Юнайтед нахлу в пеналта, но Джака се намеси решително.

Дебютиращият Антони стартира силно мача. Той бе в основата на първото по-сериозно положение пред вратата на гостите в 8-ата минута. Антони пусна с пета към Далот, който центрира към Ериксен, но датчанинът не уцели целта.

В ответната атака Салиба би в аут.

Така се стигна до 12-ата минута, когато Габриел Мартинели прати топката в мрежата на Давид де Хеа. Йодегор отне топката от Ериксен, а кълбото стигна до Букайо Сака, който изведе перфектно бразилеца. Мартинели матира Де Хеа, но ВАР се намеси веднага. Наложи се реферът Пол Тиърни да прегледа ситуацията на монитора. В крайна сметка попадението бе отменено заради нарушение на Йодегор срещу Ериксен.

В 22-ата минута Антони шутира, но също не уцели целта.

Постепенно хората на Микел Артета не само изравниха играта, но се радваха и на по-добри минути от съперника. В 24-ата минута съдията не уважи техни претенции за дузпа за нарушение на Лисандро Мартинес срещу Букайо Сака.

След това вратарят Де Хеа спаси домакините в 32-ата минута. Той прояви страхотен рефлекс и отрази удар с глава на Мартинели, а секунди по-късно Жезус не успя да направи ножичен удар.

ГОЛ! В 35-ата минута Антони откри резултата и головата си сметка с екипа на Ман Юнайтед. Домакините организираха бърза атака, започната от Ериксен и последвал авантаж от Тиърни, топката стигна до Рашфорд, който изведе отлично в пеналта Антони, който матира Рамсдейл и заби дебютното си попадение – 1:0.

До почивката не се стигна до нови сериозни опасности пред някоя от вратите.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

След паузата Арсенал взе инициативата в търсене на изравняване. Териториалното предимство обаче не водеше до чисти положения.

След това обаче в рамките на 60 секунди последваха два много сериозни пропуска. Първо Йодегор получи на няколко метра от вратата, но не успя да отправи точен удар, а после и Букайо Сака би на сантиметри от лявата греда.

В 55-ата минута при добро разиграване отляво Букайо Сака центрира, а топката кацна върху напречната греда.

Героят до този момент Антони напусна терена в 58-ата минута. Ерик тен Хаг реши да го смени с Кристиано Роналдо.

ГОЛ! Арсенал заслужено изравни в 60-ата минута. Йодегор се възползва от грешка на Варан и подаде към Мартинели. Бразилецът стреля, но Мартинес го блокира, след което топката достигна до оставеният сам Букайо Сака. Английският национал нямаше как да сгреши – 1:1.

Само 120 секунди по-късно домакините профукаха златен шанс да предрешат крайния изход. Рамсдейл сгреши, но след това Бруно Фернандеш би право в него.

Арсенал отговори с неточен диагонален шут на Жезус от дъгата на пеналта в 71-ата минута.

ГОЛ! В 76-ата минута Маркъс Рашфорд вкара втория си гол в мача и направи 3:1. Ериксен нахлу мощно, след което поднесе топката на тепсия на английския нападател, който прати топката в мрежата.

В 88-ата минута гостите отново имаха претенции за дузпа, но съдията прецени, че влезлият като резерва Хари Магуайър не е нарушил правилата срещу Нкетия.

До края Арсенал пропусна няколко шанса да вкара поне още едно попадение. Виейра и Смит Роу не успяха да матират за втори път Де Хеа.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Маласия, Мартинес, Варан, Далот, Мактоминей, Ериксен, Бруно Фернандеш, Санчо, Антони, Рашфорд

Арсенал: Рамсдейл, Уайт, Салиба, Габриел, Зинченко, Локонга, Джака, Йодегор, Сака, Мартинели, Жезус

Преди мача:

Столичният гранд безспорно е една от сензациите на сезона, като възпитаниците на Микел Артета успяха да се справят безгрешно с препятствията до момента. Томас Партей и Александър Зинченко изглеждат като сигурни пропускащи срещата, предвид контузиите, които лекуват.

Играчите на Ерик тен Хаг пък започнаха ужасяващо кампанията, но успяха да излязат от негативното положение и натрупаха три поредни победи, първата от които - срещу Ливърпул. Те взеха през последните дни и дълго жадувания Антони, но се очаква евентуално да попадне в групата, но надали ще започне от първата минута.

Букмейкърите дават приблизително еднакви шансове на двата тима за успех, като евентуален такъв за домакините би продължил положителната серия на "червените дяволи".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички