Манчестър Юнайтед може да бъде продаден на арабски принц


Манчестър Юнайтед може да бъде продаден на арабски принц
Снимка: Getty Images/Gulliver

2755 0

Манчестър Юнайтед може в скоро време да има нов собственик, пишат на Острова. Един от собствениците на "червените дяволи" - Авраам Глейзър, ще посети Саудитска Арабия през следващата седмица за форума "Иновативни инвестиции в бъдещето", където се събират на едно място инвеститори и банкери от цял свят.

Според медиите в Англия именно на този форум може да се обсъди потенциалната продажба на Юнайтед. Интерес към английския тим има саудитския принц Мохамед Бил Салман. Според "Sun" шейхът е готов да плати 850 млн. паунда за закупуването на 20-кратния шампион на Англия.

Той иска да инвестира в най-популярния спортен бранд в света, а причината е, че ще може да се опълчи с още по-голяма сила на катарските и дубайските си конкуренти в износа на петрол. Глейзър няколко пъти е споделял, че няма намерение да продава клуба, но самата цена е много изкушаваща. 

Въпреки това, ако се стигне до преговори, то те няма да бъдат никак леки. Все още не е наясно дали Глейзър иска да продаде. Глейзър поеха клуб с доход от 246.4 млн. евро (280 млн. долара) през сезон 2004/2005 – втори резултат след Реал Мадрид съгласно "Делойт".

Междувременно медиите в Англия вече публикуваха и списък с играчите, които Жозе Моуриньо иска да привлече през зимата. Ето кои са желаните футболисти.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички