Манчестър Юнайтед има своя коз от скамейката - спря устрема на Астън Вила и отмъкна победата (ВИДЕО)


Манчестър Юнайтед има своя коз от скамейката - спря устрема на Астън Вила и отмъкна победата (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

741 0

Манчестър Юнайтед победи Астън Вила като гост с 1:2 в двубой от 24-ия кръг на Висшата лига. Расмус Хойлунд откри резултата в 17'. Дъглас Луис изравни в 67', а резервата Скот Мактоминей се разписа в 86'.

За "червените дяволи" това е трета поредна победа в Англия и са шести с 41 точки. Вила е с 5 пункта на пето място. Любопитно е, че нито един играч не е отбелязал повече голове от пейката от Мактоминей във Висшата лига този сезон.

Юнайтед вече има 4 поредни победи срещу този съперник, като този успех е много ценен в битката на тима за място в Европа през следващия сезон. Освен това отборът на Ерик Тен Хаг за първи път стига до 4 поредни победи във всички надпревари през този сезон.

Двата тима започнаха равностойно срещата, като домакините имаха леко предимство при владеенето на топката. Въпреки това от Юнайтед успяха да стигнат първи до попадение. В 17' след пореден ъглов удар Хари Магуайър скочи най-високо и продължи към Расмус Хойлунд. Той отблизо с удар между краката на вратаря откри резултата. Домакините имаха претенции за засада, но такава нямаше.

Постепенно Вила засили натиска, а в 24' Джон МакГин отправи свиреп удар посока вратата на камерунския страж на гостите, но Онана спаси. В края на полувремето отново той опита да изненада стража, но без успех.

Манчестър Юнайтед измъкна важен успех

И през втората част Вила стартира по-активно. В 48' Мати Кешпусна успореден пас за Оли Уоткинс. Нападателят на Вила изпревари защитата и стреля от няколко метра, но Андре Онана отново спаси.

В 66' натискът най-сетне даде резултат. След корнер Джон МакГин стреля отблизо, но Диого Далот с тяло блокира. Топката отиде в Леон Бейли, който веднага продължи към свободния Дълас Луис, а той отблизо не пропусна да изравни. В последвалите минути именно домакините диктуваха събитията и изглеждаха по-близо до победата.

Манчестър Юнайтед обаче дочака своя момент. 4 минути преди края на редовното време влезлият като резерва - Скот МакТоминей, вкара седмият си гол през сезона във Висшата лига. Далот центрира към шотландеца, който изпревари Мати Кеш и отблизо с глава вкара за 1:2.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички