Манчестър Юнайтед и Солскяер - неизбежна ли е раздялата?


Манчестър Юнайтед и Солскяер - неизбежна ли е раздялата?
Снимка: Getty Images/Guliver

2165 0

Изминаха две години, откакто Оле-Гунар Солскяер пое тежестта на мениджърския пост в Манчестър Юнайтед. Норвежецът, който се превърна в любимец на феновете като футболист на “червените дяволи” (особено заради победния си гол във финала на Шампионската лига срещу Байерн на “Камп Ноу” през 1999 г.), замени Жозе Моуриньо като временен наставник през декември 2018 г. Стартът на Солскяер беше сензационен, който накара ръководството на клуба от “Олд Трафорд” да го ангажира за постоянно.

Впоследствие обаче ефектът на неочаквания възход се изпари, а проблемите за фаворита Оле в “Театъра на мечтите”. Съмненията около бъдещето на скандинавеца се засилват все повече от началото на този сезон, като дори и ореолът му на герой от преди две десетилетия може да се окаже недостатъчен да го спаси. “Червените дяволи” редуват впечатляващи победи и шокиращи провали, а това непостоянство не говори в полза на мениджъра им. Само през изминалата седмица Ман Юнайтед допусна няколко тежки поражения - като започнем от антирекорда 1:6 срещу Тотнъм (отмъщението на Моуриньо), минем през разочарование като 0:1 срещу Арсенал и добавим към него 1:3 в Истанбул от Башакшехир в Шампионската лига, това не са малко черни точки за няколко седмици. Последваха четири поредни победи и домакинско поражение с 1:3 от ПСЖ, който все пак бе победен с 2:1 във Франция по-рано през сезона.

“Червените дяволи” са гостоприемни в защита

Пропускливата отбрана изглежда е най-сериозният проблем на Солскяер и на двата основни фронта - първенството на Англия и Шампионската лига. В първите си 9 мача във Висшата лига Юнайтед бяха допуснали цели 16 попадения - почти 2 средно на мач. Вярно е, че голям дял в тази статистика има поражението от “шпорите” с 1:6, но дори и да го извадим от сметките, ситуацията не става чак толкова по-лесна за преглъщане. В Европа “червените дяволи” също се оказаха неочаквано гостоприемни в защита, макар и само в отделни срещи като гостуването в Турция или домакинството на ПСЖ.

За неутралните зрители, разбира се, мачовете на Манчестър Юнайтед през този сезон са интересни, защото често предлагат доста голове. Това се харесва и на почитателите на прогнозите, които в Palms bet се насочват към залози за висока резултатност в срещите с участие на “червените дяволи”. Но за феновете на колоса от “Театъра на мечтите” това вълнение съвсем не е приятно в определени моменти.

Оценката се дава в края на сезона

Това важи и за Оле-Гунар Солскяер. Раздялата изглежда неизбежна, ако Ман Юнайтед отново се провалят в Европа, а във Висшата лига останат далеч от битката за първото място. “Червените дяволи” не вървят уверено в първенство, като единственото им успокоение е, че същото поне до края на ноември можеше спокойно да се каже и за основните фаворити в борбата за титлата - Ливърпул и Манчестър Сити. Да, но пък от друга страна Тотнъм и Челси демонстрират прогрес в първите месеци от кампанията, като при тази четворка не остава място за “дяволите” в карето от квоти за място в Шампионската лига.

Ако изпуснат влака, Солскяер може да бъде освободен дори по-рано. Срещат се обаче и мнение, че норвежецът трябва да бъде оставен да работи, дори и този сезон да се окаже провален. Дали това ще се случи и кой ще бъде правилният подход - оставяме на времето да даде отговора.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички