Манчестър Юнайтед допусна твърде много издънки и изпусна успеха срещу Евертън в 6-голов трилър


Манчестър Юнайтед допусна твърде много издънки и изпусна успеха срещу Евертън в 6-голов трилър
Снимка: Getty Images/Guliver

4776 0

Манчестър Юнайтед не успя да победи Евертън в едно от дербитата на кръга в английската Висша лига. "Червените дяволи" и "карамелите" не се победиха след голов трилър с 6 попадения и равенство 3:3, за което Юнайтед може сериозно да съжалява.

На полувремето отборът водеше с 2:0 (след голове на Кавани и Фернандеш), но в началото на втората част, само в рамките на няколко минути, Евертън вкара два бързи гола и изравни (чрез Дукуре и Хамес).

Въпреки това, футболистите на Оле Гунар Солскяер успяха отново да излязат напред в резултата чрез Скот Мактоминей, който засече с глава центриране от пряк свободен удар. В последните секунди от двубоя обаче Калвърт-Люин се възползва от неразбирателство в противниковата защита и с последното докосване в двубоя донесе точката за своя отбор.

Така Юнайтед остава на две точки от градския съперник Манчестър Сити, който обаче е с два мача по-малко. Евертън пък се качи на 6-ото място и остава на 3 точки от топ 4. За "червените дяволи" предстоят мачове с Уест Хям за ФА Къп (във вторник, 9 януари) и с Уест Бромич във Висшата лига (неделя, 14 февруари). "Карамелите" пък играят с Тотнъм във ФА Къп (сряда, 10 януари), а след това и с Фулъм в шампионата (неделя, 14 февруари).

СЪСТАВИ

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Уан-Бисака, Линдельоф, Магуайър, Шоу, Мактоминей, Погба, Фернандеш, Грийнууд, Рашфорд, Кавани

Евертън: Олсен, Холгейт, Дин, Кийн, Годфри, Дейвис, Гомес, Дукуре, Калвърт-Люис, Хамес, Ричарлисон

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

49' - 2:1! Калвърт-Люин бе изведен и напредна почти до самата аутлиния, като след това опита изстрел от малък ъгъл, Де Хеа изби, но там бе Дукуре, който добута топката в опразнената врата.

52' - 2:2! Само секунди по-късно авансът на Манчестър Юнайтед бе тотално заличен. Хамес Родригес получи подаване в наказателното поле и без да се бави нито секунда стреля много прецизно и не остави шансове на Де Хеа.

70' - 3:2! Юнайтед отново си върна преднината в резултата. Люк Шоу центрира от пряк свободен удар, а Скот Мактоминей някак успя да уцели топката с глава, след което тя влезе в долния ъгъл на вратата на Олсен. Останаха впечатления, че стражът закъсня твърде много с намесата си и можеше да се справи по-добре.

90+6' - 3:3! Калвърт-Люин носи точката на Евертън, след като се възползва от разбъркване в наказателното поле на Юнайтед в последните секунди от мача.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

През първата третина от полувремето нито един от двата отбора не успя да наложи натиск, да доминира или да създаде голови положения. Двамата вратари така и не трябваше да се намесват, след като нямаше и очни удари, още повече пък 100%-ови ситуации за гол.

24' - 1:0! "Червените дяволи" излязоха напред в резултата. Маркъс Рашфорд центрира отлично отдясно, а топката стигна до Единсон Кавани във вратарското поле, който отблизо нямаше как да не отбележи с глава.

45' - 2:0! След първия вкаран гол Юнайтед вдигна нивото на представянето си и заслужено удвоя своя аванс. Бруно Фернандеш с феноменален прехвърлящ удар от границата на наказателното поле материализира превъзходството за своя отбор.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

В миналия кръг Манчестър Юнайтед показа сериозни мускули и вкара цели 9 гола на Саутхемптън, с което сякаш се сложи и край на краткото падение на клуба и двата поредни мача без победа във Висшата лига, с което бе изпуснато и първото място.

Сега обаче предстои по-сериозен тест в лицето на Евертън. "Карамелите" се задържаха немалко време в топ 4 през кампанията, но и при тях последва спад и към момента са на 7-ото място с 4 точки по-малко от 4-ия - градският съперник Ливърпул (Евертън обаче е и с цели 2 мача по-малко).

Футболистите на Карло Анчелоти са на приливи и отливи в последните двубои, но и те ще търсят победата днес не по-малко, отколкото играчите на Оле Гунар Солскяер. Проблем за "карамелите" е, че вече 4 поредни мача са без победа срещу Юнайтед, записвайки 2 поражения и 2 равенства.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички