Манчестър Сити вече е готов за преговори за нов контракт със Стърлинг


Манчестър Сити вече е готов за преговори за нов контракт със Стърлинг
Снимка: Gulliver/GettyImages

997 0

Впечатляващата форма на Рахийм Стърлинг подбуди ръководството на Манчестър Сити да побърза да предложи на крилото нов договор. Само преди няколко месеца бъдещето на 22-годишният футболист на "Етихад" бе под въпрос и мениджърът на Арсенал Арсен Венгер бе готов да пусне Алексис Санчес в Манчестър, ако получи в замяна Стърлинг.

Пеп Гуардиола обаче показа, че възлага много надежди на младия футболист и не сбърка - от началото на сезона Рахийм демонстрира игра от съвсем различно ниво, в 19 мача на "гражданите" вкара 13 гола и сам реши някои много важни битки в Шампионска лига и Висшата лига като тези с Хъдърсфийлд и Саутхемптън в последните дни.

До края на действащия договор на Стърлинг остават още две години и половина, но страхотният му прогрес заставя ръководителите на Сити да направят опит да го задържат за по-дълго, като за целта вече са изготвили по-изгодно предложение. Очаква се преговорите да стартират много скоро, въпреки че все още няма насрочена среща с представителите на футболиста. Стърлинг бе привлечен в Ман Сити през юли 2015 г. от Ливърпул за 49 млн. паунда.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички