Манчестър Сити спря свободното си падане, тежка контузия за Силва


Манчестър Сити спря свободното си падане, тежка контузия за Силва

1187 0

Шампионът във Висшата лига Манчестър Сити спря свободното си пропадане в класирането, след като стигна до 2:0 над Уест Хям в мач от 32-ия кръг на английския шампионат.

Домакините тотално надиграха своя съперник и решиха всичко в мача още през първото полувреме. Въпреки това те имаха нужда от автогол, за да открият резултата.

В 18' Навас успя да се пребори при далечен пас на Адриан и напредна по дясното крило. Той пробва ниско центриране на границата на пеналта, където Джейсън Колинс се опита да изчисти. Топката обаче прехвърли Адриан и с помощта на горната греда влетя в мрежата.

Мачът беше решен в 36', след като поредния отличен пробив на Навас завърши с подаване към Серхио Агуеро, а аржентинецът забоде поредния си гол в Премиър лийг - 2:0.

Срещата обаче не приключи добре за "гражданите". При сериозен удар на Куяте в лицето на Давид Силва испанецът получи 9-минутна помощ от медицинския екип на Сити. Той беше откаран в местна болница и е със съмнение за счупена скула.

Благодарение на победата шампионите спряха серия от 2 поредни загуби, но в последните си 9 двубоя "гражданите" имат едва 3 победи във всички турнири. Това коства не само титлата, но и второто място в класирането.

В момента възпитаниците на Мануел Пелегрини са на 4-о място с актив от 64 точки - 1 по-малко от Манчестър Юнайтед.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички