Манчестър Сити спечели Купата на Лигата, нов нулев сезон за Тотнъм


Манчестър Сити спечели Купата на Лигата, нов нулев сезон за Тотнъм
Снимка: Getty Images

3418 0

Манчестър Сити победи Тотнъм с 1:0 и спечели Купата на Лигата в Англия. "Шпорите" пък ще останат без трофей и през този сезон. Тимът на Пеп Гуардиола имаше пълно надмощие в срещата и напълно заслужи да вдигне купата!

8 000 зрители наблюдаваха на живо срещата на стадион "Уембли"! Фил Фодън пропусна първата добра възможност в мача в 8-ата минута, стреляйки от добра позиция покрай вратата. В 26-ата минута отново Фодън шутира, топката рикошира в играч на Тотнъм и се отби от гредата.

В 36-ата минута Риад Марез отправи удар от границата на наказателното поле, но топката мина на сантиметри от страничния стълб. "Гражданите" определено бяха по-добрият отбор през първото полувреме и статистиката го доказваше - 11:1 голови положения и 63:37 процента притежание на топката!

Тотнъм започна малко по-добре втората част, но не успя да стигне до сериозно положение пред вратата на Стефен. Като цяло положенията пред двете врати рязко намаляха до 65-ата минута. В 71-ата минута добра комбинация между Стърлинг и Гюндоган завърши с неточен удар на национала на Германия. 

В 82-ата минута Кевин де Бройне центрира в наказателното поле на "шпорите", Лапорт се извиси и с глава насочи топката до гредата - 1:0 за Сити! До края на срещата Сити запази преднината си без проблем.

Тотнъм за поредна година остана без трофей. За последно лондончани спечелиха ФА Къп през 2008 година. Манчестър Сити пък получи допълнителна мотивация за остатъка от сезона, където се бори на още два фронта!

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Манчестър Сити: Стефен, Уолкър, Диас, Кансело, Фернандиньо, Гюндоган, Де Бройне, Марез, Фодън, Стърлинг

Тотнъм: Лорис, Орие, Алдервейрелд, Дайър, Регилон, Хойберг, Уинск, Ло Селсо, Лукас, Сон, Кейн

ПРЕДИ МАЧА

Манчестър Сити все още е в борбата за три трофея през този сезон - тези в Шампионска лига, Висшата лига и Купата на Лигата. Днес тимът на Хосеп Гуардиола излиза на стадион "Уембли" в опит да постигне първата от трите си цели. За последно "гражданите" победиха "шпорите" с 3:0 в 24-ия кръг от първенството, а този мач се игра в средата на февруари. Джон Стоунс със сигурност ще пропусна днешния мач, а Серхио Агуеро е по-вероятно отново да остане на пейката. Гуардиола няма други проблеми с контузени или наказани играчи!

За Тотнъм днешният мач е като на "живот или смърт", след като последният трофей във витрината им е от далечната вече 2008 година, когато спечелиха ФА Къп. Райън Мейсън пое кормилото в Тотнъм след уволнението на Жозе Моуриньо и днес му предстои истинско изпитание, излизайки във финал срещу тактическия гений на Гуардиола. 29-годишният мениджър стартира успешно начело на "шпорите" и отборът постигна домакински обрат срещу Саутхемптън с 2:1. Само Бен Дейвис няма да може да вземе участие в днешната среща, а ЗВЕЗДАТА и капитан на тима Хари Кейн най-вероятно ще започне титуляр, след леката контузия, която беше получил срещу Евертън на 16 април. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички