Манчестър Сити си купи защитник за 50 милиона евро?


Манчестър Сити си купи защитник за 50 милиона евро?
Снимка: Getty Images/Guliver

6876 0

Ръководството на Манчестър Сити ще плати откупуващата клауза в договора на Аймерик Лапорт, а френският национал ще подпише 5-годишен договор с клуба, информира каталунското издание "EBT" в понеделник.

Звездата на Атлетик Билбао е искан от редица клубове в Европа, но "гражданите" се оказват единствените до момента, които са готови да платят 50 милиона евро за бранителя.

Барселона и Байерн Мюнхен са другите фаворити, но не искат да плащат откупуващата клауза на Лапорт. Желанието на самия защитник пък е бъдещето му да бъде решено максимално бързо.

Тери разкри най-тежкия си съперник във Висшата лига

Чики Бегиристайн е бил на "Сан Мамес" в началото на миналия месец, за да започне преговори за защитника, а през миналата седмица ръководството на Атлетик е било информирано, че откупуващата клауза ще бъде платена. Самият играч е дал устно съгласие за контракт със Сити.

Това може да е втори сериозен трансфер за Манчестър, след като почти сигурно в отбора ще акостира и Илкай Гюндоган, който има предварителен контракт със звездата на Борусия (Дортмунд).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички