Манчестър Сити ще опита да отмъкне трансферна цел на Реал Мадрид и Барселона


Манчестър Сити ще опита да отмъкне трансферна цел на Реал Мадрид и Барселона
Снимка: Guliver/GettyImages

2212 0

19-годишният атакуващ халф на Бенфика Жоао Феликс ще бъде една от основните трансферни цели на Манчестър Сити това лято. В последните се заговори, че "гражданите" са много близо до подписа на звездата на Спортинг Лисабон Бруно Фернандеш, а след това ръководството на Сити ще се насочи към друг футболист от португалското първенство.

Младият Феликс има 18 гола в 41 мача във всички турнири за Бенфика от началото на сезона и е определян за един от най-талантливите португалски футболисти. Според медиите младежкият национал е желан от редица водещи европейски клубове, но за момента интересът на Сити е най-конкретен и те изглеждат най-близо до подписа му.

Според Sky Sports "гражданите" виждат в лицето на Феликс дългосрочен заместник на 33-годишния Давид Силва, чийто договор с клуба изтича в края на следващия сезон. По-рано се появи информация в испанските медии, че Феликс е привлякъл вниманието и на Реал Мадрид. Интерес към Феликс има още от страна на Барселона и на клуб от Италия, чието име не е ясно. Според информациите от Бенфика вече водят преговори за нов договор, който да покачи освобождаващат аму клауза до 200 млн. евро.

Междувременно стана ясно, че от Сити готвят мегатрансфер. Подробности вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички