Манчестър Сити се разправи с десетима от Уулвърхямптън, Ерлинг Холанд отново бележи


Манчестър Сити се разправи с десетима от Уулвърхямптън, Ерлинг Холанд отново бележи
Снимка: Getty Images

5095 0

Шампионът на Англия - Манчестър Сити се справи с Уулвърхямптън в среща от 8-ия кръг на Висшата лига. "Гражданите" надделяха като гост на "Молиню" с класическия резултат 3:0. В герои за "небесносините" се превърнаха Ерлинг Холанд, Джак Грилиш, Фил Фоудън и Кевин Де Бройне с двете си асистенции.

Спокойно може да се каже, че първото полувреме започна при резултат 0:1. На гостите им бяха нужни 55 секунди, за да го открият. Кевин Де Бройне получи хубава топка на десния фланг и я прати в наказателното поле. Там Джак Грийлиш пък просто добави кълбото във вратата и се разписа. 15 минути по-късно Ерлинг Холанд удвои преднината на "небесносините". Норвежецът пое топката малко след центъра и с плътен удар по земя, от дъгата на наказателното поле, вкара. Кошмарът за Уулвърхямптън пък бе пълен, когато в 33-ата минута Нейтън Колинс получи директен червен картон за опасно влизане срещу Джак Грийлиш.

Второто полувреме домакините се събудиха. "Вълците" съумяха дори да се настанят трайно в половината на шампионите, но така и не успяха да създадат нещо по-интересно в тяхната половина. Манчестър Сити просто изчакваше своя момент и в крайна сметка го получи. След добра комбинация между Де Бройне и Холанд, първият намери Фил Фоудън в наказателното поле, а младокът не сгреши, оформяйки крайното 0:3 в 69.

След паузата за националните отбори Сити приема градския съперник - Манчестър Юнайтед на 2-и октомври. Уулвърхямптън пък ще пътува до Лондон за визита на Уест Хям на първи октомври.

РАЗВОЙ НА СРЕЩАТА

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна по страхотен начин за "гражданите", които откриха резултата още в първата минута на мача. Кевин Де Бройне получи страхотно подаване на фланга и прати топката в наказателното поле, където Джак Грийлиш просто я добави във вратата на Жозе Са - 1:0 за Сити. Гостите веднага отговориха с удар на Педро Нето, но той бе спасен от Едерсон.

Ерлинг Холанд увеличи преднината на Сити в 16-ата минута. Норвежецът пое топката малко след центъра, проби успешно и от близо 20 метра реализира с плътен удар по земя. 2:0 за Сити. След втория гол Сити продължаваше да търси още попадения. "Гражданите" разиграваха уверено и търпеливо. Домакините отчаяно чакаха своя шанс, но той така и не идваше.

В 33' домакините останаха с човек по-малко - Нейтън Колинс, влезе с бутоните напред в краката на Джак Грийлиш. Антъни Тейлър не се поколеба и за секунда и изгони централния бранител на "уулвс". До края на първото полувреме не се случи нищо по-интересно на "Молиню". Сити натискаше, а "вълците" се опитваха всячески да опазят вратата си с човек по-малко.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

С началото на втората част  домакините, като че ли се събудиха. Уулвърхямптън излезе мотивиран и дори успя да се настани трайно в половината на своя опонент, но не съумя да стигне до нещо по-интересно пред вратата на Едерсон. В 62-ата минута пък Жоао Кансело от състава на "гражданите" си пробва късмета от близо 30 метра, но не успя да уцели очертанията на вратата.

Фил Фоудън увеличи преднината на "гражданите" в 69-ата минута. Гостите изградиха страхотна атака. Кевин де Бройне комбинира умело с Ерлинг Холанд и прати топката в наказателното поле на домакините. Там бе младият британец, който направи резултата 3:0 за Сити.

До края на срещата Манчестър Сити владееше топката и не позволи да се стигне до нищо по-опасно пред, която и да е било от двете врати.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Уулвърхямптън: Са, Джони, Колинс, Килман, Аит-Нури, Невеш, Нунеш, Моутиньо, Гуедес, Нето, Поденс

Манчестър Сити: Едерсон, Стоунс, Диаш, Аканджи, Кансело, Родриго, Де Бройне, Силва, Фоудън, Холанд, Грийлиш

ПРЕДИ СРЕЩАТА

Манчестър Сити ще атакува лидерското място във Висшата лига, но преди това трябва да мине през Уулвърхямптън със задължителна победа, която поне до срещата на Арсенал ще ги изпрати на първо място във временното класиране. 

След фамозния обрат срещу Борусия Дортмунд в Шампионска лига, Ерлинг Холанд и компания ще бъдат в абсолютно настроение да отбелязват срещу "вълците", които имат една единствена победа от началото на сезона. 

Домакините привлякоха бившата звезда на Челси и Атлетико Мадрид - Диего Коща, но по всяка вероятност той няма да вземе участие в срещата поради липса на достатъчно подготовка. За гостите Бенджамен Менди пропуска срещата поради наказание, а под въпрос са Кайл Уокър и Лапорте заради контузии. 

За главен арбитър на срещата е назначен Антъни Тейлър. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички