Манчестър Сити се подигра с Бърнли - 4-и пореден път бие с 5:0


Манчестър Сити се подигра с Бърнли - 4-и пореден път бие с 5:0
Снимка: Guliver/GettyImages

1133 0

В последните близо два месеца Манчестър Сити отбеляза едва 5 гола в английската Висша лига, а в тази серия записа 3 победи, 2 равенства и една загуба. "Гражданите" имаха едва 10 гола от началото на надпреварата, но в късния съботен следобед момчетата на Хосеп Гуардиола си припомниха какво е да печелят убедително, след като разбиха селекцията на Бърнли с 5:0, а успехъ можеше да е още по-категоричен в полза на домакините на "Етихад". 

Кошмарът на гостите, който до минилия кръг нямаше нито един успех в елита, е най-голям за вратаря Бейли Пийкок-Фаръл, направил дебюта си за Бърнли. Той почти не носи вина за попаденията на "гражданите", но със сигурност няма да запомни с добро първия шанс, който получава във Висшата лига. 

Головото шоу за Манчестър Сити стартира в 6' с прекрасна триходова комбинация. Торес през центъра комбинира с Де Бройне, който без подготовка изведе Марез сам срещу вратаря - удар и 1:0. В 26' отново той бе в прегръдките на съотборниците си, след като получи топката от Уокър в наказателното поле, навърза трима защитници и с плътен удар в далечния ъгъл реализира за 2:0. 

До края на полувремето Сити пропусна още куп положения, но в 41' Де Бройне от дясното крило центрира към далечната греда, където Менди необезпокояван засече отлично от воле и прати топката в обратния ъгъл - 3:0 за "гражданите". 

През вторите 45 минути домакините свалиха оборотите, но отново имаха куп шансове за гол. В 67' Сити организира поредно шеметно нападение, при което Де Бройне изведе Жезус в наказателното поле, а той подаде на Торес, който фронтално от 5 метра реализира за 4:0. Само 2 минути по-късно пък Марес реализира хеттрика си, след като с глава засече превъзходно центриране на току-що влезлия Фил Фоудън. 

До края на срещата автогол на вратаря Пийкок-Фаръл бе отменен заради засада на Жезус, който отправи удара, довел до неприятното изпълнения на вратаря. Фоудън в 80' пропусна при удар от средна дистанция, а преди края на мача Де Бройне удари и греда. 

Футболистите на Хосеп Гуардиола отправиха общо 20 удара в мача и е цяло чудо, че Бърнли не допусна повече голове при липсата на титулярния си страж Ник Поуп. Това беше най-тежкото поражение на гостите до момента през сезона, но пък за 4-и пореден път "гражданите" бият този съперник точно с 5:0. Рияд Марез пък записа 2-ия си хеттрик във Висшата лига, с което изпревари Кристиано Роналдо, който има само 1. 

Въпреки убедителната победа, Манчестър Сити продължава да страда в класирането на Висшата лига. Заради слабия старт на сезона "гражданите" са едва на 8-о място с актив от 15 точки, но поне са само на 6 пункта от върха, където в момента е Ливърпул с 21. "Небесносините" са с мач по-малко от шампиона. Тотнъм е с 20 точки на 2-о място, а Челси и Евертън (по 9 изиграни мача) са с 18 точки. Бърнли е с едва 5 точки след 9 изиграни мача. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички