Манчестър Сити превзе и "Стамфорд Бридж", гонитбата с Юнайтед продължава (ВИДЕО)


Манчестър Сити превзе и "Стамфорд Бридж", гонитбата с Юнайтед продължава (ВИДЕО)
Снимка: Gulliver/GettyImages

3238 0

Отборът на Манчестър Сити продължава безгрешния си рейд във Висшата лига, след като постигна поредна победа. Играчите на Хосеп Гуардиола се наложиха с минималното 1:0 като гост над шампиона Челси в дербито на 7-я кръг.

Единственото попадение в срещата бе дело на Кевин де Бройне в 65', а като цяло очакванията за качествен и интересен двубой, не бяха оправдани.

Срещата на "Стамфорд Бридж" стартира много експлозивно, като още в първите минути Алваро Мората имаше две добри възможности. При втората дори отправи удар с глава след центриране на Нголо Канте.

След 10' обаче Манчестър Сити наложи своето темпо на игра и се установи в половината на домакините. При една наглед лесна ситуация, топката бе върната към Тибо Куртоа, който се забави да я изпрати напред и бе пресрещнат от Габриел Жезус, като при рикушета кълбото излезе в аут.

В 35' Антонио Конте трябваше да прави принудителна смяна, след като Алваро Мората получи травма в бедрото, а на негово място се появи Вилиан.

Втората част не започна толкова експлозивно, но след 60' Манчестър Сити отново натисна противника си и това даде резултат в 67' Отаменди намери добре Де Бройне, който направи бързо двойно с Жезус и с добре премерен удар матира Куртоа - 0:1.

До края на срещата играчите на Антонио Конте опитаха да стигнат поне до равенството, но защитата на гостите се оказа достатъчно стабилна, за да не допусне попадение във вратата си.

Преди мача

Шампионът на Англия Челси не стартира добре кампанията, след изненадващата домакинска загуба от Бърнли, но постепенно набраха скорост и се върнаха сред лидерите. Играчите на Антонио Конте за момента заемат четвъртата позиция с 13 точки.

Манчестър Сити безспорно е сред фаворитите за шампионската титла тази година. "Гражданите" все още са един от двата непобедени отбора в Англия, а победата им с 5:0 над Ливърпул само демонстрира големите амбиции на клуба.

Състави:

Челси: Куртоа, Рюдигер, Кристенсен, Кейхил, Алонсо, Фабрегас, Бакайоко, Канте, Аспиликуета, Азар, Мората.

Манчестър Сити: Едерсон, Делф, Отаменди, Стоунс, Уолкър, Силва, Фернандиньо, Де Бройне, Сане, Стърлинг, Жезус.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички