Манчестър Сити нанесе първо поражение на Карло Анчелоти във Висшата лига


Манчестър Сити нанесе първо поражение на Карло Анчелоти във Висшата лига
Снимка: Guliver/GettyImages

1448 0

Все още действащият шампион на английската Висша лига - Манчестър Сити, откри новото десетилетие с важна победа за стабилизирането на тима след поредицата от слаби резултати и игри. "Гражданите" спечелиха с 2:1 над възродения Евертън у дома и започнаха по отличен начин новата 2020 година. 

Първото полувреме премина почти изцяло под диктовката на Манчестър Сити, като "гражданите" поведоха още в 12', но попадението на Фил Фоудън беше отменено заради засада на Риад Марез по време на изграждането на головата акция. До края на първите 45 минути шампионите имаха няколко отлични шанса за гол, но с прекрасни изяви на Джордан Пикфорд вратата на Евертън остана "суха". 

Манчестър Сити нанесе тежък двоен удар на своя съперник в началото на второто полувреме. В 51' Гюндоган с прекрасен пас в наказателното поле намери Жесус, който с първото си докосване едновременно преодоля защитник и нагласи топката за удар - изстрел в горния ляв ъгъл и 1:0. 

В 58' отново бразилецът беше адресатът на отличен пас, този път от Рияд Марес. Жесус овладя отлично на скорост и с плътен удар в долния десен ъгъл матира Пикфорд за втори път в рамките на едва 7 минути. 

Последва нова порция пропуски от страна на "гражданите", което можеше да струва скъпо на домакините. В 71' Браво сбърка сериозно при изнасянето на топката, тя стигна до Уолкот отдясно в наказателното поле и с подаване към далчната греда намери Ричарлисон - удар и 2:1. 

В следващите минути Жесус пропусна да реши окончателно двубоя, след като удари греда, а два негови удара бяха парирани от Пикфорд. Голът на гостите пък не се оказа решаващ, като "карамелите" не създадоха повече положения за гол и не успяха да стигнат поне до точката в мача срещу шампиона. 

"Небесносините" записаха втори пореден успех, с който вече имат 44 точки - с една по-малко от Лестър в битката за второто място. Далеч напред с 11 точки преднина и мач по-малко е Ливърпул. Евертън допусна първо поражение при Карло Анчелоти и се намира на 10-о място с 25 точки. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички