Манчестър Сити най-сетне завзема върха във Висшата лига: А за Манчестър Юнайтед ситуацията е "сега или никога"


Манчестър Сити най-сетне завзема върха във Висшата лига: А за Манчестър Юнайтед ситуацията е "сега или никога"
Снимка: Getty Images

4892 0

Кръг номер 33 в английската Висша лига може да се окаже повратен за класирането - не само в битката за върха, но и за борбата за топ 4. От една страна Манчестър Сити може да стъпи на върха във Висшата лига, ако спечели срещу борещия се за оцеляване Лутън. При успех ще събере с две точки повече от Арсенал, който има тежък сблъсък с Астън Вила ден по-късно, както и от Ливърпул, който получи пет попадения в последните две срещи, които и не успя да спечели. А пред мърсисайдци има и коварен дуел срещу Кристъл Палас.

Последен шанс за Манчестър Юнайтед: Ще влезе ли в борбата за топ 4 във Висшата лига

От друга страна Манчестър Юнайтед ще има последен реален шанс да опита да влезе в борбата за топ 4. "Червените дяволи" имат задължителен за спечелване мач с Борнемут, а предвид трудните изпитания пред петия Астън Вила (мач с Арсенал) и пред четвъртия Тотнъм (мач с Нюкасъл), това е прекрасен шанс за отборада съкрати изоставането си.

Изненадващо или не обаче, но Ерик тен Хаг и компания дори не са фаворити срещу "черешките". Платформата за онлайн спортни залози efbet предлага коефициент от 2,45 за успех в полза на гостите от Манчестър, както и ставка от 2,65 за триумф за Борнемут. Пазарът за равенство пък е оценен на 3,75. Дуелът е днес (13.04) от 19:30 часа българско време.

Първият двубой между тези съперници през сезона приключи с разгромното 3:0 за "черешките", и то на "Олд Трафорд". Това бе и вторият успех за тях срещу този съперник в последните пет официални мача помежду им (Юнайтед печели останалите три). Въпреки че са отбелязани цели 15 попадения в тези пет мача (средно по 3 на двубой), има само един случай на гол/гол.

Манчестър Сити има нужда от победа, за да стъпи на върха във Висшата лига... поне временно

Холанд и Сити пак ще опитат да накажат Лутън

Малко преди старта на този дуел - от 17:00 часа българско време, пък е двубоят на "Етихад Стейдиъм". Там Манчестър Сити е абсолютен фаворит и коефициентът на efbet за успех на "гражданите" е 1,09. Ставката за гостите от Лутън, които се замесиха в не един и два зрелищни и голови мача срещу грандовете през кампанията, е 25,00. Пазарът за равенство пък е оценен на 11,00.

Двата тима са играли само два пъти през този век - и двата случая са от този сезон. Двата сблъсъка предлагат общо цели 11 попадения, като неизменно се стига до гол/гол. Футболистите на Пеп Гуардиола обаче са победители и двата пъти като гости - първо осъществят пълен обрат за 2:1 в шампионата, а след това разгромяват опонента с 6:2 на осминафиналите във ФА Къп в дуел, в който Ерлинг Холанд избухва с пет гола, а Кевин де Бройне - с четири асистенции. Не трябва да забравяме, че за Сити има и тежък реванш в Шампионска лига на "Етихад Стейдиъм" срещу Реал Мадрид няколко дни по-късно.

Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички