Манчестър Сити докосва титлата след фамозен гол на Компани


Манчестър Сити докосва титлата след фамозен гол на Компани
Снимка: Getty Images/Gulliver

5048 0

Манчестър Сити победи с 1:0 Лестър в предпоследния кръг от Висшата лига.  По този начин "гражданите" вече са на точка пред Ливърпул, кръг преди края, и държи титлата в ръцете си. Успехът за Сити не дойде никак лесно, като "лисиците" ги затрудниха максимално. Единственото попадение бе дело на Венсан Компани, което бе впечатляващо с удар от далечно разстояние.

В последния кръг Манчестър Сити гостува на Брайтън и при успех със сигурност ще е шампион на Англия. Ливърпул пък ще трябва да се надява "гражданите" да не спечелят срещу "чайките", а те самите да победят Уулвърхемптън като домакин.

"Гражданите" започнаха много агресивно срещата, но Лестър със страхотна отборна игра в защита предотвратяваше опасните положения пред Шмайхел. Още в началото Кайл Уокъротправи добра топка в наказателното поле, но един от защитниците успя да я пресече и безпроблемно предотврати опасността.

В 9' "лисиците" успяха да внесат смут около и в наказателното поле на домакините, като няколко играча опитаха да нанесат удар към Едерсон, но те бяха блокирани от играчи на Сити. В 12' Фил Фодън достигна до прецизно прехвърлящо центриране в наказателното поле, овладя топката и нанесе добър удар в средата на вратата. Опасният му опит беше отразен от Каспер Шмайхел.

В ответната атака хубаво подаване намери Тилеманс в празно пространство. Той успя да нанесе удар от дистанция, но Едерсон улови без проблеми. В 21' Манчестър Сити имаше претенции за наказателен удар . Топката бе пратена диагонално към Рахийм Стърлинг, който бе преследван от Джони Евънс, а Стърлинг бутна топката, опитвайки да прехвърли бранителя, но тя се докосна до лявата му ръка, след което и в дясната му, но реферът прецени, че няма дузпа.

Постепенно "гражданите" се настаниха по-трайно пред наказателното поле на гостите, но без да създадат опасности. Лестър пък показа, че може да бъде много опасен на контраатака и много бързо стигаше до наказателното поле на Сити. В 33' се стигна до първата сериозна опасност за домакините. Шмайхел обаче се отличи с красиво спасяване на опита на Серхио Агуеро. Той достигна до точно прехвърлящо подаване и стреля навреме с глава, но вратарят успя да отклони в последния момент и топката не премина с целия си обем голлинията.

В 39' Давид Силва напредна в наказателното поле и стреля от там, но ударът бе блокиран от защитник на Лестър. Въпреки натиска на Сити, така и отборът не успя да открие резултата до края на първото полувреме.

Жестоката преса на Сити продължи и през втората част, а Гуардиола пусна в игра и Лерой Сане. В 54' Бернардо Силва опита от границата на наказателното поле, но не уцели добре топката и я прати на метри над напречната греда. В 69' Серхио Агуеро  връхлетя върху отскочилата топка в наказателното поле и незабавно отправи удар по посока на долния ляв ъгъл, но Каспер Шмайхел отново спаси.

Вратарят обаче нямаше никакъв шанс минута по-късно, когато Компани отправи бомбен шут и вкара страхотен гол. Капитанът на Сити овладя топката и шутира силно от дистанция, като опитът му намери горния ляв ъгъл.

 В 74' след няколко рикошета топката стигна до Марк Олбрайтън, който отправи силен и плътен удар, но Едерсон спаси безпроблемно. Иначе, съвсем очаквано домакините бяха тези, които продължиха да държат инициативата. В 86' Сити позволи по лековат начин "лисиците" да стигнат до опасно положение, но късметът спаси отборът на Пеп Гуардиола. Ихеаначо се озова непокрит на обещаваща позиция пред вратата на Сити, но опитът му не бе достатъчно добър и топката мина покрай вратата.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

МАНЧЕСТЪР СИТИ: Едерсон, Уокър, Компани, Лапорт, Зинченко, Гюндоган, Силва, Фодън, Стърлинг, Бернардо, Агуеро

ЛЕСТЪР: Шмайхел, Чилуел, Махуайър, Еванс, Перейра, Ндиди, Медисън, Чаудъри, Тилеманс, Олбрайтън, Варди

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Победа или равенство за Лестър, който е воден от бившия наставник на Ливърпул Брендън Роджърс, означава, че "червените" ще държат съдбата в собствените си ръце в неделя при домакинството на Уулвърхямптън.При положение, че Манчестър Сити спечели, то футболистите на Юрген Клоп ще трябва да разчитат на помощ от спасилия си от изпадане Брайтън, който приема тима на Пеп Гуардиола в последния мач от кампанията.

Манчестър Сити продължава да е без Кевин де Бройне, който е контузен, а под въпрос е и Фернандиньо. Даниел Амартей пък е липсващият в състава на гостите. Домакините нямат спирка и записаха победи в последните 12 кръга, като тимът стопи пасив от седем точки и изпревари Ливърпул. Лестър е девети и при победа ще изпревари осмия Евертън. Голмайсторът на гостите Джейми Варди се намира в прекрасна форма, реализирайки 11 попадения в последните 11 мача.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички