Магията на Клоп и лъвска игра класираха немислимо Ливърпул на полуфинал


Магията на Клоп и лъвска игра класираха немислимо Ливърпул на полуфинал

2129 0

Ливърпул се класира на полуфиналите в Лига Европа, след като надделя с 4:3 в невероятен мач на своя "Анфийлд" над Борусия (Дортмунд). "Червените" стигнаха до обрат, след като в един момент на мача изоставаха с 1:3.

Английският тим изоставаше с 0:2 до почивката, след голове на Мхитарян и Обамеянг в до 9-ата минута. Дивок Ориги върна "мърсисайдци" в играта веднага след подновяването на играта, но Марко Ройс направи целта им почти непостижима в 57-ата минута, вкарвайки за 3:1. В рамките на 21 минути "червените" успяха да стигнат до равенство 3:3, а в добавеното време Деян Ловрен направи немислимото, вкарвайки така нужния за своя тим четвърти гол.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Борусия започна по-активно двубоя и това доведе до откриването на резултата още в началните минути. В 5-ата минута гостите се възползваха от грешка на Морено, за да започнат чудесна контраатака, завършена с изстрел отблизо на Обамеянг. Миньоле успя да избие, но при добавката хенрих Мхитарян не сгреши - 1:0. Атакуващата игра на германците даде резултат и в 9-ата минута те вече водеха с 2:0. След нова контраатака Марко Ройс намери Обамеянг с прецизен пас и нападателят със страхотен удар прати топката в мрежата на Ливърпил - 2:0. След попадението габонецът не се сдържа и направи салто пред втрещения "Анфийлд".

Ливърпул погледна осезаемо към вратата, пазена от Вайденфелер в минутите, след като инкасира двата гола. В 17-ата минута Папстатопулос затвори Ориги и му попречи да се прицели точно към вратата, а в следващата минута Морено завърши по разочароващ начин отлична атака на Ливърпул. Малко по-късно Лалана пропусна чудесна възможност за домакините, не успявайки да нацели топката от добра позиция.

Ливърпул показа агресия, но не успяваше да реализира положенията си. В 25-ата минута Милнър проби отдясно и удържа топката до позиция, от която центрира към заелия добра позиция Ориги. Белгиецът обаче не успя да се разпише. Малко по-късно и Фирмино не успя да стори това след статично положение. Дортмунд обаче бе тимът, който по-добре изиграваше картите си тази вечер - в 31-ата минута след нова успешна атака Пишчек сервира топката на Обамеянг пред вратата на Миньоле, който стреля, но стражът на "червените" с върха на пръстите си успя да избие удара му.

В следващите минути мачът стана още по-динамичен, като Борусия записа един пропуск чрез Обамеянг, а Ливърпул на два пъти обстреля вратата на Вайденфелер, но Коутиньо и Ориги не осигуриха така нужния гол на своя тим. В последните минути преди почивката пък Миньоле спаси коварен изстрел на Кагава.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Малко след подновяването на играта Дивок Ориги върна живеца в публиката на "Емирейтс". Нападателят се възползва от чудесен пас на безличния в този мач до момента Емре Джан и с удар по земя не остави шансове на Вайденфелер за 1:2. Това бе негов четвърти гол в последните му 3 мача.

Няма и 10 минути след възвръщането на надеждите на Ливърпул, и Борусия (Дортмунд) пак си върна преднината от 2 гола. Бърза атака на гостите завърши с двойно подаване между Ройс и Хумелс и първият с прекрасен завършващ удар по земя преодоля Симон Миньоле за 3:1.

Ливърпул обаче не пожела да се сломи и в 66-ата минута Филипе Коутиньо върна интригата в този вълнуващ двубой. Бразилецът с майсторско изпълнение финализира страхотна акция на своя тим, разписвайки се за 2:3 от дъгата на наказателното поле. Малко след това Дивок Ориги пробва мерника си със силен удар към вратата на съперника, но неточно.

След доста опити да застрашат вратата на противника от корнер, в 78-ата минута англичаните успяха. От статичното положение Ливърпул успя да се върне в мача и да се доближи само на гол от класиране на полуфинал в турнира. "Виновник" за изравняването бе Мамаду Сако, който избяга от Пишчек и с глава прати топката в мрежата на Вайденфелер за 3:3.

Немислимото се случи в добавеното време на мача и Ливърпул успя да стигне до четвъртия гол, който ги класира на полуфинал. В неочакван герой за англичаните се превърна Деян Ловрен, който надскочи Адриан Рамос и с глава опъна мрежата на Вайденфелер за 4:3.

СТАТИСТИКА

Ливърпул - Борусия (Дортмунд) 4:3

0:1 Мхитарян 5'

0:2 Обаменяг 9'

1:2 Ориги 48'

1:3 Ройс 57'

2:3 Коутиньо 66'

3:3 Сако 78'

4:3 Ловрен 90+1

Реванш 1/4-финален мач в Лига Европа

Начало: 22,05 часа

Стартови състави:

ЛИВЪРПУЛ: 22. Миньоле, 2. Клайн, 6. Ловрен, 7. Милнър, 10. Коутиньо, 11. Фирмино, 17. Сако, 18. Морено, 20. Лалана, 23. Джан, 27. Ориги

Треньор: Юрген Клоп

БОРУСИЯ (ДОРТМУНД): 1. Вайденфелер, 10. Мхитарян, 11. Ройс, 15. Хумелс, 17. Обамеянг, 23. Кагава, 25. Папастатопулос, 26. Пишчек, 27. Кастро, 29. Шмелцер, 22. Вайгъл

Треньор: Томас Тухел

Съдия: Джунейт Чакър, Турция

Стадион "Анфийлд", Ливърпул

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички