Магично! Алисон спаси Ливърпул и мечтата за топ 4 след гол в последните секунди


Магично! Алисон спаси Ливърпул и мечтата за топ 4 след гол в последните секунди
Снимка: Getty Images/Guliver

1715 0

Английският шампион Ливърпул изживя истински трилър при гостуването си на вече изпадналия Уест Бромич. Мърсисайдци измъкнаха скъпоценната победа с 2:1 с гол в последните секунди на своя вратар Алисон Бекер, който се бе включил за центриране от ъглов удар и бе намерен от Трент-Александър Арнолд. Ако Ливърпул не бе спечелил 3-те точки днес, то шансовете за попадане в топ 4 и класиране за Шампионска лига през следващия сезон ставаха илюзорни. 

Двубоят тръгна по лош начин за гостите още в 15-ата минута, когато Робсън-Кану изведе Уест Бромич напред в резултата. Ливърпул създаде 26 възможности за гол, но до 5-ата минута на добавеното време бе реализирал само една от тях - чрез Салах в 33-ата минута.

Тогава дойдоха последните секунди от срещата и вълшебния момент, в който Алисон бе оставен непокрит в противниковото наказателно поле, извиси се добре и като истински нападател насочи топката във вратата.

Така мърсисайдци събраха 63 точки - 1 по-малко от 4-ия Челси и 3 по-малко от 3-ия Лестър. "Сините" от Лондон и "лисиците" имат директен дуел помежду си, което значи, че ако Ливърпул спечели двата си мача до края - срещу Бърнли и Кристъл Палас.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички