Луис Ван Гаал: Не купувам футболисти на сляпо


Луис Ван Гаал: Не купувам футболисти на сляпо
Снимка: Getty Images/Guliver

1304 0

Новият мениджър на Манчестър Юнайтед Луис Ван Гаал коментира състоянието на отбора преди началото на Висшата лига на Англия. Холандецът вече направи добър старт в контролите, но според повечето медии в Англия отборът се нуждае от още нови играчи, въпреки сериозните трансфери до момента.

"Трябваше да наследя Боби Робсън в Барселона, а той беше спечелил три купи в същата година. Бил съм в най-големите клубове в Холандия, Испания и Германия, така че не се притесних, когато дойде офертата от Манчестър Юнайтед. Просто казах едно "да". Уважавам изключително много Алекс, защото няма друг треньор или мениджър, който да е спечелил повече от него. Неговите постижения са фантастични и аз се гордея от факта, че ме сравняват с него" - каза 62-годишният холандски специалист

"Не купувам футболисти на сляпо. Първо преглеждам наличните, след това анализирам схемата ни по постове и най-накрая търся подобрение. За момента не мога да ви кажа дали ще има повече нови играчи" - добави той.

Ван Гаал обаче нарече наследеното от Дейвид Мойс "един разбит отбор".

"Когато успехите са налице, значи имаш много добър състав. Сега ще трябва да продължа, а съставът беше разбит. Когато погледнете отбора, виждате качество. Имаме Уейн Рууни, Робин ван Перси, Хавиер Ернандес, Дани Уелбек. Но също така Хуан Мата, Маруан Фелаини, както и Андер Ерера. Имаме твърде много футболисти, които могат да играят на една и съща позиция. Това не е баланс. По-трудно се постигат победи в такава ситуация, отколкото в една фантастична ситуация“ - допълни Ван Гаал.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички