Лудогорец се усмихва, Нюкасъл нанесе нова загуба на жалкия Ливърпул


 Лудогорец се усмихва, Нюкасъл нанесе нова загуба на жалкия Ливърпул

5139 0

Лудогорец все повече разбира колко голям късмет имаше при жребия за Шампионската лига. И колко реални са шансовете му за второто място в групата. Защото за пореден път днес се видя колко средняшки отбор е Ливърпул. "Мърсисайдци" загубиха с 0:1 при гостуването на Нюкасъл в първия мач от 10-ия кръг на Премиършип. Играчите на Брендън Роджърс се представиха изключително беззъбо в атака и игровата криза край река Мърси определено е налице.

ГАЛЕРИЯ СЪС СНИМКИ ОТ МАЧА ВИЖ ТУК!

Демонстриращият реалните си посредствени възможности през този сезон Брендън Роджърс започна отново с Марио Балотели в атака, подкрепен от Стърлинг и Фелипе Коутиньо. В халфовата линия действаха Джерард, Алън и Хендерсън, а отбраната бе оформена от Морено, Ловрен, Шкъртел и Глен Джонсън.

Мачът на препълнения "Сейнт Джеймсис Парк" започна с минута мълчание в памет на загиналите във войни в името на Англия. След първия съдийски сигнал се видя отчетливо как ще протече срещата. Нюкасъл поде инициативата, а плахият Ливърпул се прибра и показа, че ще разчита на контраатаки.

Първият спорен момент дойде в 9-ата минута, когато французинът Габриел Обертан напредна мощно отдясно и върна в наказателното поле, където Муса Сисоко пое топката, а Джо Алън понечи да изчисти. Французинът само това и чакаше и веднага се строполи, търсейки дузпа. Реферът Андре Маринър прецени, че такава няма.

Играта се водеше в центъра на терена, а головите ситуации и интересните епизоди пред двете врати липсваха. Дотолкова, че трябва да изтъкнем принудителната смяна в състава на Алън Пардю - в 24-ата минута Габриел Обертан се хвана за бедрения мускул при един спринт и напусна терена за сметка на младия Роландо Аарънс.

Статуквото бе нарушено, благодарение на старата слабост на Ливърпул - статичните положения. В 37-ата минута Симон Миноле излезе много неразчетено след корнер, топката стигна до Папис Сисе, той насочи топката към вратата, но пред голлинията Глен Джонсън изчисти и предотврати сигурен гол.

Подобно на Марек срещу Лудогорец вчера, Ливърпул стигна за пръв път до вратата на противника си чак в края на полувремето. Положението дори не бе от игра, а след центриране от корнер Мартин Шкъртел с глава прати топката близо до лявата греда на Тим Крул.

ГАЛЕРИЯ СЪС СНИМКИ ОТ МАЧА ВИЖ ТУК!

В 45-ата минута Нюкасъл получи отличен шанс - пряк-свободен удар на границата на назателното поле за нарушение на Мартин Шкъртел. Зад топката застана Папис Сисе и изпрати запомнящ се удар. Топката навярно прехвърли стадиона, а подобно нескопосано изпълнение може да се види само по терените на "Най-висшата Лига".

През второто полувреме играта се накъса още повече, а нивото на двубоя бе много ниско. Отново се принуждаваме да отчетем нещо като ситуация. В 57-ата минута Стивън Джерард центрира към Фелипе Коутиньо, той стреля опасно с глава, а Тим Крул направи страхотно спасяване. Ред е на разковничето - страничният съдия бе вдигнал засада на Коутиньо преди удара.

Марио Балотели бе традиционно безполезен и Роджърс вкара Фабио Борини за подкрепа. Това естествено не даде резултат.

И най-сетне в 73-ата минута Нюкасъл наказа жалкия тим на Ливърпул и респективно поредната трансферна грешка на Брендън Роджърс. Алберто Морено реши да си спира една топка на границата на малкото наказателно поле, а от това се възползва Айозе Перез и простреля Миноле за 1:0.

В 77-ата минута Нюкасъл пропусна да удвои. Реми Кабела бе изведен сам срещу вратаря, но не му стигнаха силите и в крайна сметка Симон Миноле успя да направи отлично спасяване с крак.

До края на мача яловият Ливърпул не успя да постави под напрежение "свраките" и загуби за четвърти път през сезона в Премиършип. Има и толкова победи в актива си, а равенствата са две. Ливърпул е на седма позиция с 14 т., но със сигурност ще потъне още повече след изиграването на останалите мачове. С третата си поредна победа Нюкасъл се изкачи до временната девета позиция с 13 пункта.

ГАЛЕРИЯ СЪС СНИМКИ ОТ МАЧА ВИЖ ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички